[]

Excel - hucredeki degerleri degistirme

Merhaba,
Simdi elimde 40bin satirlik bir excel var.

Bunun bir sutunundaki butun satirlarda degistirmek istedigim degerler var.

1
20
2
3 ...

Ben bunlari YeniDeger = (eski deger* 11,743) + 8 haline getirmek istiyorum ama hicbir sekilde o orijinal rakamlara ulasilamasin istiyorum. Nasil yaparim?

 
-sorunuzu doğru anladıysam eğer- yazacağınız formülü tüm satırlara uygulayıp sonra ilgili sütunu seçip kopyalayıp değer olarak yapıştırsanız olmuyor mu?


  • evde liyakat kalmamis  (06.12.19 15:57:44) 
A sutunundaki eski degerler icin B sutununa formulu yazio uygula, sonra B'yi B sutunu ustune tiklayip tamamini secip, kopyalayip A'ya yapıştırsan olmaz mi? Excel formulu yazmayi falan bilmiyorum ama teoride boyle olur.


  • prole  (06.12.19 15:59:24) 
yan tarafta yeni bir sütunda bu şekilde bir fonksiyon yazsan sonra onun değerlerini diğer tarafa kopyalasan?

edit: formül de şöyle bir şey olurdu A1'den başladığını düşünürsek =(A1*11743)+8 sonra bu hücrenin sağ alt köşesine iki kere tıkla o en sona kadar indirir zaten sonra da bütün sütunu kopyalayıp A sütununa değerleri yapıştır.
  • isvicre rakisi  (06.12.19 15:59:34 ~ 16:02:07) 
prole +1
isvicre rakisi +1

  • kablelvuku  (06.12.19 15:59:47 ~ 15:59:59) 
@evde liyakat kalmamis ve @isvicre rakisi ayni seyi demis, ben de onlarin dedigi gibi yaptim,

Formulu uyguladigim sutundan Kopyalayip yan sutuna sadece “deger olarak” yaapistirinca formulu almiyor, sadece o sonuc rakamlarini aliyor. Boylece formullu sutunu ve orijinal degerlerin oldugu sutunu sildigmde o sayilar oyle kaliyor.
  • kuehles blondes  (07.12.19 18:22:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.