[]

Dananin neresi?

Bu instagramdaki et pisirme videolarinda siklikla bir cesit et yapiyorlar. Et dana eti, ince uzun. Once muhurluyorlar, sonra ince ince dilimleyip kizgin tabakta tereyagi ile pisiriyorlar. Bu et dananin neresi?

Bonus soru - Tadi guzel mi? Evde yapmaya deger mi?


 
dana bonfile
sc02.alicdn.com

  • MtKrt  (06.12.19 13:27:14) 
kasaptan alıp direk yaparsan olmaz o iş. günler hatta haftalar boyunca özel buzdolaplarında yanılmıyorsam 11 derecede bekletiyorlar.


  • ground  (06.12.19 13:36:19) 
dana bonfile ile lokum olarak pişirilebilir.(www.youtube.com
chateaubriand (şatobiryan ) olarak pişirilebilir. (www.youtube.com
açıkcası evde pişirmek için chateaubriand daha uygun bir alternatif.
edit:3-4 saatlik marinasyonla yapılabilir, yıllanmış ete gerek olmaz.
  • akiskan  (06.12.19 13:45:24 ~ 13:46:04) 
rib eye bonfileden daha lezzetlidir steak için.
yalnız hayvanı kızgın tereyağı ile pişirme şekli işin görseline hitap eden kısmı. kaliteli bir pişirme şekli değil, zaten kaliteli etin kendi yağlı olacağı için ayrıca yağa batırmak gereksiz. yağı düzgün yayılmış bir rib eye'ı döküm tavada ya da ızgarada mid-rare pişirmek bu işin nirvanasıdır.

  • Bruce  (06.12.19 13:52:11) 
Dokum tava muhim, bonfile kolay görünse de her babayigidin harci değil hakkıyla pişirmek.
Mermer tabir edilen yağı homojen dağılmış antrikot, isi ayari iyi verilmis(yeterince kizdirilmis) döküm tava+antrikot ikilisi...

Burnuma koktu yapayım bu aksam :)
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (06.12.19 14:23:59) 
Hocam genelde bana bonfile ile yapıyorlar ama lezzetli mi dersen antrikot kadar lezzetli değildir. Bonfile hayvanın en az hareket eden bölgesi olduğu için yağsız ve yumuşak bir ettir.
Evde yapacaksanız kesinlikle antrikot tavsiye ederim. Bunun için de öncelikle iyi bir et bulunmanız gerekiyor, etin yağa dağılımı orantılı olması gerekiyor, marine etmeden ufak bir kaç işlemden geçirdikten sonra lezzetli bir et yapabilirsiniz.

Migrosun et reyonunda uzman kasabın dinlendirilmiş etleri var, vakumlu ambalaj onların içinde güzel bir antrikot ya da tbon alıp deneyebilirsiniz ilk aşamada, beğenirseniz zamanla kendi etinizi kendiniz dinlendirebilirsiniz. (ıslak ya da kuru dinlendirme )
  • rebelmummy  (06.12.19 14:27:12) 
antrikot


  • jelly bear  (06.12.19 15:01:40) 
ince uzun bir parca ise buyuk ihtimal filet mignon, resimdeki kirmizi yer.

www.topratedsteakhouses.com

yumusak, sinirsiz yagsiz bir et bu. pahalidir, ama asiri lezzetlidir. fazla pisirirsen kurur bir boka benzemez. orta yapip gomeceksin, ortasi pembe kalacak.
  • cooperr  (06.12.19 18:40:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.