[]

arabayla e-5'te kac km hizla gitmeli?

araba kullanmaya baslayali yaklasik dort ay oldu. otobanda, e-5'te giderken yalnizsam eger canim sikiliyor ve arabayla hizlaniyorum. bakiyorum bazen 117 km'ye gelmisim, farkinda da degilim. altimdaki araba da teneke sayilir yani, yol tutusu falan saglam degil.

bu iste bir yanlislik var degil mi? temkinli hizla gitmem icin bana abi, abla tavsiyesi verebilir misiniz?


 
dikiz aynasının kenarına çok sevdiğin birinin vesikalık fotoğrafını koy.


  • onurrrrr  (05.12.19 17:13:27 ~ 17:13:42) 
her zaman orta şeritten giderim. kendi çapımda yaptığım istatistiğe göre, kazalar sağ ve sol şeritlerde oluyor.
orta şeritte belirli bir hıza kadar çıkabilirsin.

  • ayaklibalik  (05.12.19 17:32:18) 
Şu kaza testleri var ya araba dümdüz oluyor, hava yastıkları falan açılıyor, içindeki manken bi o yana bi bu yana gidiyor. O testler 60 km/sa hızla yapılıyor.

80-90 en çok madem aracına da güvenmiyorsun. E-5'te üst sınırı yok milletin biri makas atar önüne kırar ani bir frenlemede durabilmek de önemli.
  • chicha  (05.12.19 17:32:20) 
Ceza yememek icin soylemis sanirim arkadas, 88km uzerinde ceza yiyebilirsin kamera sistemi olan noktalarda


  • müptezel dostoyevski  (05.12.19 18:03:12) 
e-5 çoğu yerde 80km sınırı var. toleransla max 88 ortalama.


  • orijinal nick bulamadim  (05.12.19 18:17:23) 
araba kullanmaya yeni başlayanlar kendilerine inanmıyorlarsa aşırı yavaş, değilse genelde hızlı gider. allah korusun bir vesile ile olayın ciddiyetini görünce yavaş sürmeyi öğreniyorlar. ben de öyleydim. ilk sene deli hızlı kullandım. bir gün, daha yumuşak olduğunu sandığım bir virajda fena zorlandım. kaza yapmadım ama aklım çıktı. zamanla oturdu yerine.


  • lovemyself  (05.12.19 18:18:44) 
80 i geçmemeye çalış hem kolay kolay ceza da yemezsin.. Gerekirse hız limitörünü aç 85falan yap maksimum


  • sarcophagus  (05.12.19 21:05:20) 
E5'in istanbul içine denk gelen kısmın genelinde hız sınırı var zaten, muhtemelen şimdiye kadar birkaç tane ceza gelmiştir. Cezalar 6-9 ay gecikmeli geliyor. İlla hız yapmak istiyorsan istanbul park pist günlerine katıl (araba fark etmeden katılabiliyorsun çok zevkli) veya 3. köprü yoluna çık.


  • roket adam  (05.12.19 23:07:25 ~ 23:07:59) 
yandex hız sınırını aştığında uyarıyor.


  • xvyz  (05.12.19 23:35:02) 
Teşekkür ederim. Ben hız sınırından çok (kaza için) kaza yapmamak adına yapacaklarımı sormak istemiştim. Ama bu vesileyle e-5’in hız sınırını öğrenmem iyi oldu. E-5 ve TEM’i karıştırıyorum bu arada, TEM’de de 90 km’yi aşıyorum. Normal mi?


  • kırmızıayakkabılıgargamel  (08.12.19 09:42:26) 
yeni araba kullanmaya baslamissin, altindaki araba boktan ve dunyanin trafik olarak en kaotik metropollerinden birinde araba kullanmaya calisiyorsun. tem'de, e5'de hiz sinirinin kac oldugunun onemi yok, kullanmayi cozene kadar sagdan yavas yavas takil, acemiligi atman birkac sene surecek zaten. sonra arabayi yenileyip orta seride gecersin. sol seridi salla zaten kafani soktugun anda 2km oteden selektor yapmaya basliyorlar, sinir sahibi olmaktan baska bir ise yaramaz.


  • cooperr  (08.12.19 09:51:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.