[]

Blog açarken para ödemek zorunda mıyız?

Merhaba Arkadaşlar

Bu aralar kocaman bir boşluktayım. Bu boşluğu ufak bir ümit de olsa blog yazarak değerlendirmek istiyorum.

Blog yazarak para kazanma olayına göz atmak istedim aşırı kaynak var. Ama onca yazıdan kafam daha çok karışıyor.

Ben basit ücretsiz bir WordPress sayfasıyla adsense olayına girerek para kazanamaz mıyım? (atıyorum konu tuttu diyelim)

Neden ısrarla hiç anlamadığım hosting-domain işine girmek zorundayım. Zaten o olaydan anlamadığım için işin teknik açısından ortalarda patlama ihtimalim de yüksek.

Bedava WordPress hesabı açmanın para kazanma açısından zararı nedir basit bir şekilde açıklayabilir misiniz?

 
alanadi ve hosting almadan, ucretsiz sayfalarda devam edebilirsiniz, para odemek zorunda degilsiniz. daha profesyonel olacagi icin aliniyor genelde bu hesaplar


  • sweetoffice  (05.12.19 15:05:27) 
Ücretli blog açarsanız google aramalarında üst sıralarda çıkıyor diye biliyorum.


  • komando kani var bende  (05.12.19 15:21:58) 
sitenin ücretli veya ücretsiz olması para kazanmak konusunda büyük fark yaratan etmen değildir, en azından direkt sebep değildir. işin okuyucu tarafında yarattığı imaj konusunda değişkenler mevcuttur.

blogactimbakin.wordpress.com şeklinde bir siteyi pek az kullanıcı adres satırınıa yazıp tekrar inceleyecektir. güzel bir şekilde işlenmiş dahi olsa konu, yalnızca googledan gelen ziyaretçiler tek seferlik bilgiyi alıp ayrılacaklardır. elbette bu her zaman böyle olmak zorunda olmasa da genellikle böyle.

ikinci olarak google konunun tutmasına bağlı bir algoritmayla çalışmıyor. google sitenizin özgünlüğü, ne kadar emek verildiği, ne kadar değer kattığı gibi kriterlerle sitenizi yükseltiyor. burada da domain, tasarım, sunucu yani sizin durumunuzda hostinge bağlı olarak site hızı gibi konular önem kazanıyor. girdiğiniz makalelerin kaç harf olduğu, anahtar kelimeleri nasıl işlediğiniz gibi konular dahi önemli hale geliyor. çünkü milyonlarca site ile rekabet ediyorsunuz. haliyle 50 lira verip domain almış bir site karşısında daha güçsüz bir konumdasınız google'ın gözünde.

şöyle düşünün. bir vücut geliştirme yarışmasına katılacaksınız. 10 tane ödül var. platin, altın, gümüş, bronz, alüminyum, mermer vs şeklinde gidiyor. onbinlerce de yarışmacı var. bu yarışmacıların bir kısmı sabahtan akşama kadar hem deli gibi çalışıyor hem de dinlendikleri sırada bu işten optimum verim alabilmek için kafa patlatıyorlar. "şu hareketi şu şekilde yaparsam buramdaki kas şu harekete göre daha hızlı gelişir" şeklinde yeni yeni yöntemler geliştiriyorlar. siz ise hocanın verdiği standart programa göre çalışıyorsunuz, yemeğinizi pek kısıtlamıyor, "olacağına varır her şey" diyerek normal programınızın üzerine ek bir çaba göstermiyorsunuz çünkü size göre yarışmaya katılmak asıl önemli olan. sizce hanginizin ödül alması daha olası olurdu?

google'ın sistemi de buna benziyor. en fazla emek gösteren, en fazla kafa yoran kazanıyor. daha doğrusu kazanmaya çalışıyor çünkü türkiye'de o kadar da yüksek değil adsense gelirleri.

size tavsiyem para kazanma ümidi ile başlayacaksanız işin bu noktalarını detaylıca öğrenmeniz. domain ve hosting çok basit konular. ikisini de satın aldıktan sonra hosting'in ip adreslerini domain paneline girip birbirine bağlıyorsunuz. hostingde cpanelden wordpress kuruyorsunuz ve büyük oranda bunlarla bir daha ilgilenmek zorunda kalmıyorsunuz. orası işin kolay kısmı. önemli olan ve emek isteyen kısmı ise seo. bunu araştırın.

domain, hosting almaya karar verirseniz sözlükten mesaj atın kurulumunu ben yaparım. 5 dakikalık iş o.
  • kahverengi mont  (05.12.19 15:23:18) 
Şu sorun ki sadece host almak yetmiyor içerik eklemek bir sorun çıkınca web tasarımcı vs aramak eziyet olabilir. Ödemek de..
Hadi para kazansak neyse de kazanamama ihtimalimiz de var :)

  • crysisanthem  (07.12.19 18:17:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.