[]

bu laptop alınır mı?

selamün aleyküm millet!windows'un artık,windows 7'yi desteklemeyeceği için yeni bir laptop almak istiyorum..bizim emektarı 10 sene kullandık,o da yaşlandı artık.biraz da şu windows 7'nin artık destekleyemeceği ''uyarılarıda yeni bir bilgisayar almak istememde etken oldu.almayı düşündüğüm bilgisayarın özelliği şunlar..

MODEL : ACER ASPIRE ES1

İŞLEMCİ : CELERON N3350 1.10GHZ

RAM : 4GB DDR3

HARDDİSK : 120GB SSD

EKRAN KARTI : İNTEL HD GRAPHİCS

LİSANS : WİNDOWS 10 HOME SİNGLE LANGUAGE

sizce böyle bir laptop alınır mı?tavsiyeleriniz nedir? office programları,internet vb şeyleri kullanmak amaçlı alacağım zaten,bir de siz değerlendirirseniz güzel olur,hayırlı günler herkese..

 
eğer bütçen bu kadarsa alınır tabii, ama iş için biraz kasar bu. office için bile, yani sadece 1 sayfa dilekçe yazarım zaten diyorsan al, ama büyük dosyalarla uğraşacaksan alma.


  • malheiros  (05.12.19 13:30:03) 
1.10 GHZ nedir ya hu? Belki de emektar dediğin şu an ki laptopun bundan daha iyidir.

Laptoptan bir şikayetin yoksa SSD takıp windows 10 yükle devam et istersen.

Kaldı ki destek çekse ne olur Microsoft? Ben laptopumda Win 7, desktopda XP kullanıyorum hala :)
  • John Bloor  (05.12.19 13:33:45) 
eski laptop'unuzun ozelliklerini bilmiyorum ama kullanim amaciniza bakilacak olursa yeni laptop almak gereksiz gorunuyor. laptopu hep bu sekilde kullanacaksaniz windows'a da gerek yok bosu bosuna eziyet etmeyin kendinize windows kullanarak.

eski laptopunuza linux mint(xfce desktop) kurun cok daha hizli hale gelecektir. disk yavassa da ssd, ya da 7200 rpm bir hdd takin en kotu.
  • toua tokuchi  (05.12.19 13:45:27 ~ 13:47:08) 
alınmaz. eski laptopunuzun özelliklerini yazarsanız; belki hdd'yi çıkarıp yerine ssd takılarak bundan daha iyi bir cihaza dönüştürülebilme tavsiyeleri verilebilir.


  • istististist  (05.12.19 13:52:46) 
Ben bunu kullandım bir yıl kadar. İnternete girmek için güzel, 1080p video izleyemezsiniz, office kullanmadığım için bilmiyorum ama text editörde kod yazmak için falan baya iş görüyordu. Hatta yeni bilgisayar alınca satmadım da, yedek olarak duruyor.


  • plutongezegendegilmi  (05.12.19 23:46:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.