[]

instagram'ı benim gibi kullanan var mı?

instagram en başta, çektiğimiz güzel fotoğrafları paylaşmamız amacıyla yayınlanmadı mı? yani tipimizi, saçımızı, kıçımızı gösteren değil, bizim çektiğimiz "seçme" fotoğraflar olması gerekmez mi instagram hesabımızda?

bu değil midir olay?
ben mi yanlış anlamışım başından beri?

 
Ben de o şekilde kullanıyorum ama günümüz için gereksiz bir kısıtlamacılık bu. Neticede bir sosyal paylaşım mecrası ve insanın kendi bu paylaşımın en kilit noktası, haliyle kendini koymak normal.

Zaten Instagram'ın kendi de senin gibi düşünmüyor.
  • Bruce  (05.12.19 00:11:05) 
O tavşan kulakları, gözleri maviye çeviren efektleri falan da güzel fotoğraflar için mi sence?


  • baal  (05.12.19 00:31:00) 
ilk ciktiginda oyleydi galiba. sepia ve sarımtırak tonlu filtreler vardi. bir sure fotograf paylasim uygulamasi oldu ama sonra evrildi. sonra videolar geldi, storyler geldi vs..vs. tarihten emin olmamakla birlikte, en azindan benim gozledigim kadariyla son dort bes yildir daha cok yonlu bir yer oldu.

kimisi satış yapar, kimisi selfi paylaşır, kimisi fotograf ceker paylasir. ne şekilde kullanmak istersen.

ben mesela whatsapp'i not tutmak ve cektigim fotografi bilgisayara atmak icin kullanıyorum. (iletisim icin kullanmiyorum, yalnizim. qusel kizlar eqlesin)
  • tabudeviren  (05.12.19 01:42:06) 
facebook da ilk çıktığında ne güzeldi. şimdi emekli dayılar ve teyzelerin kafes dövüşü yaptığı bi yere dönüştü. olur öyle.


  • sinek kral  (05.12.19 02:18:09) 
Gerekmez.

Benim de Instagram hesabımda okuduğum kitapların fotoğrafı dışında kendi göründüğüm fotoğraf belki iki tane falan vardır, ama günümüzde sosyal medya polisliği yapmak da lüzumsuz bri stres. Siz kendiniz doğru bildiğinizi yapın, başka insanlara -özellikle sonuçların kimseyi ve hiçbir şeyi etkilemeyeceği bir bağlamda- "sen de bu doğruyu yap, yanlış yapıyorsun" diye yaklaşmak da en az onların yaptığı kadar gereksiz bir "late 2010s" davranışı.
  • sopiro  (05.12.19 07:54:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.