[]

Hangi laptop daha iyi

F/p açısından?

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

Bilgisayardan hiç anlamıyorum o yüzden yardımcı olursanız sevinirim.

Kullanım: Word, Excel, bazen SPSS. YouTube, Netflix, sözlük vs.

 
Yapacağınız iş ve beklentiniz ile ödeyeceğiniz para orantılı olursa fiyat/fayda oranı iyidir deriz.
Ikinci makine iyi diyecektim ki fullnhd paneli yokmus. Mesela ilk linkteki makine şahane cuma zımbırtısı zamanı 2999a satıldı. İyi ekran kartli makineler 4000 4500e verildi mx150 ekran kartlı bu ayarda full hd ssdli aletler. Bem 4bin vereceksem her yönden vasatı aşan performans isterim.
Oyun oynamayacaksanız grafik işlemcisine ihtiyacınız yok demektir öyle bir makineye de 3500den fazla vermem.
  • karacigerim vur kadehlere  (04.12.19 20:29:03) 
Araba alan nasıl ki alışma amaçlı 2. El alıyorsa sizde ilk deneyim için ikinci ele yönelin. Bunlara para vermeyin. Zaten kullanacağınız programlar çok yüksek seviyede bir sisteme gerek duymuyor. ssd ,yük yüksek hızda işlemci ve grafik kartı yeni kullanıcı için vazgeçilmez şeyler değildir. Şu halde 1.500 civarında bir şeylere bakın derim. ama alım esnasında bilen biri de yanınızda olsun.
(Ayrıca bataryası en az bir yarım saat kadar dayanmalı)

  • Erva  (04.12.19 20:50:23) 
Hocam ben ilk arabamı sıfır almıştım :) sıkıntı yaşamadım.
Ayrıca bilgisayardan anlamıyorum ama ilk defa almıyorum laptop :) eskiden çok araştırmadan alabiliyorduk çünkü paramız daha kıymetliydi. Dolar uçuk değildi vs vs. Şimdi mesela Huawei veya Xiaomi'nin fiyat performans olarak gayet iyi telefonları olduğunu biliyoruz ama önceden bunu bilmemize gerek yoktu, iPhone da samsun da daha ucuzdu.

Bilgisayardan anlamıyorum ama SSD olursa daha hızlı olur biliyorum mesela. Açıkçası hiç bu kadar araştırıp almadım daha önce bilgisayar. Mevzu ekonominin baya bozulmuş olması aslında. Bir de kazıklanma hissi oldu bu aralar. Hangisini alırsam kazıklanmış olmam, onu sraştırmaya çalışıyorum.

Bu laptop nasıl bu arada:)))

www.yukko.com
  • Fusha  (04.12.19 21:29:21) 
@fusha acer hakikaten iyi o paraya. sadece 4 ya da 8 gb ram alıp taktır servise altı kolay açılmıyorsa, açılıyorsa kendin de takarsın.


  • karacigerim vur kadehlere  (04.12.19 21:45:36) 
Hocam linux işletim sistemi ile geliyor ürün sanırım. Ben linux kullanmadım da hiç. Onu silip Windows yüklemek kolay mı


  • Fusha  (04.12.19 21:53:39) 
Ürün daha çok nakliye fatura garanti yazılımı vs. derken fiyat artıyor. Free dos işletim sistemi olanlar zaten kullanıcının kendisinin isletim sistemi yüklemesi gerektiği anlamına geliyor. Windows a bağımlı olan kullanıcılar için Linux yüklü olanlar da öyle.

Linkteki sistem de kullanım şekliniz için uygun, fazla bile. Ben sadece böyle durumlarda aşırı masraftan kaçınılması gerektiğini yakınlarıma da anlatmaya çalışırım.
İş amaçlı kullanım dışında çok hızlı bir sistem kullanmak ve büyük meblağ ödemek doğru değil.
Ama İnsanlar reklamlar sebebiyle ve bir arkadaşının bilgisayarına hayran kalarak böyle şeylere meyledebiliyorlar.
Araba yarışında kullanan için hız, iş gereği çok önemli ama o araba şehir içi trafikte normal bir doğan slx ten farksız kalacaktır. sadece "ama sadece" internete girmek ve office belgesi açmak için kullanacağı bir sisteme 4000-5000 TL vermeye hazır biri: ama hayat çok pahalı, ekonomi çok kötü demesin:). Doğru, pahalılık var ama biz kendi ellerimizle de belki farkında olmadan buna destek veriyoruz.
  • Erva  (04.12.19 21:57:20) 
Hocam ilk aldığım laptopu 500 ya da 600 liraya bimden aldım. Asustu. Yıllarca kullandım. Şimdi aldığım laptopu da yıllarca kullanmayı istiyorum. Yoksa bime a101 e gelen bilgisayarı gidip alacağım.

Bimden aldığım zaman dolar belki iki liraydı belki de daha aşağı. Şimdi onu da hesaba katıyorum kendimce.
  • Fusha  (04.12.19 22:03:49) 
Linux olayina takılma windows10 keyler satiliyor 30 40 liraya al geç temizinden kurulumunu yap tadını çıkar.


  • karacigerim vur kadehlere  (05.12.19 01:19:57) 
@karacigerim, hocam şu linkteki Acer den iyi mi sizce?

www.hepsiburada.com
  • Fusha  (05.12.19 23:12:49) 
oyun oynamayacaksan ikisi de birbirine çok yakın makineler. mx130 ile ryzenin dahili vega8'i aynı performansta grafik yongaları. kaldi ki işlemci performansı da yakın. acer'a 4gb ram ekleyeceksin. batarya önemliyse pillerinin kapasitelerine de bak.

edit: www.hepsiburada.com
ben olsam bunu alır artan parayla ram eklerim. daha iyi bir paket her açıdan.
  • karacigerim vur kadehlere  (05.12.19 23:54:00 ~ 06.12.19 00:01:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.