[]

Arkadaş telefonunu kaybetti, sonra bulundu- ne yapmalı

Arkadaş dün gece taksiye biniyor. Telefonu takside unutuyor. Farkettikten sonra telefonunu arıyor arıyor acmiyorlar. Telefonda takip etme özelliği varmış takip ediyorlar ama sabit bir yerde durmuyor hiç. Neyse bugün yine ararken bir adam açıyor telefonu. Adam Suriyeli, Türkçe bilmiyor yoldan geçen birine veriyor telefonu(burasi kolpa olabilir) yoldan geçen şahıs telefonun x düğün salonunda gel al diyor.

Tabii ki tek gitmekten çekiniyor. Bu aksam x dugun salonuna en yakın karakola gidip polis ile birlikte bahsedilen adrese gitmeyi dusunuyor. Ben adamın eşgali bilinmediği için polisle gitmesinin ise yaramayacagini, adamın kendini gizleyecegini düşünüyorum. Kendin git, yakında merkezi bir yerde bulus, istediği parayı ver al telefonunu, ya da komple sal diyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Ne yapmalı arkadaş?


 
polis pek sallamaz gibime geliyor. uğraştırma bizi ayakları vs.. kabul ederlerse de sivil polisle gitsin bari. para nerden çıktı ayrıca? adam para mı istiyor?

bir iki arkadaş gidip alsınlar işte. diğer bi arkadaş da erketede dursun ne olur ne olmaz.
  • Improbable  (04.12.19 17:18:31) 
yahu amma abartmıs, iyi niyetli biri bulmus da olabilir telefonu. polise bu taleple giderse gülerler muhtemelen:)


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (04.12.19 17:18:37) 
Kötü niyet olsa mekan adresi vermezlerdi, muhtemelen orada çalışan biri telefonu bulan.

Bir arkadaşınızla beraber gidip gündüz vakti alabilirsiniz, hatta kapıda telefon edersiniz belki aşağı da iner eleman.
  • John Bloor  (04.12.19 17:23:07) 
telefondaki suriyeli telefonu satın aldığını söylemiş. yani muhtemelen taksici bir şekilde bu suriyeliye telefonu sattı.


  • sckxyss  (04.12.19 17:33:01) 
Cok cok dikkat edin. Bu bir numaradir ayni zamanda. O mekana sizi cekip para isterler. Kesinlikle once karakola gidin,


  • oscar  (04.12.19 19:59:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.