[]

şu sitenin kodları görünüyor mu?

www.atasoyweb.net

yukarıdaki sayfanın kodları açık mı? burdaki kodlar kopyalanıp başka bir yerde kullanılabilir mi?

siteyi yapan arkadaşa ulaşmaya çalıştık ama geri dönüş alamadık. başka bir arkadaş kodların açıkta olduğunu, bunun da siteyi yapan kişinin bilerek yaptığını, amacının ihtiyacı olanların alıp geliştirip kullanıcıya sunması olabileceğini söyledi. ondan sordum, açık mı bu sayfanın kodları?

 
biz bu adama ulaşamadık ne yazık ki, daha doğrusu cevap vermedi.

kaynak kodlarının açık olmasının nedeni ne olabilir? isteyen burdan alabilir mi demek istiyor yoksa kodların açık olduğunun mu farkında değil?
  • yemrem  (04.12.19 11:47:00) 
Javascript ile geliştirilmiş bir araç ve javascript sizin tarayıcınızda çalışan bir dildir, server tarafında değil. Bu yüzden kodlara ulaşabilirsiniz evet fakat bu demek değildir ki alıp istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Kişi emek vermiş bir programlama yapmış ve bu iş öyle 15 dakikalık bir iş değil.

İzin isteyin, verirse kullanın bence.
  • işimdeyim gücümdeyim  (04.12.19 12:14:42) 
tum mantiksal kararlar bu dosyada www.atasoyweb.net ama bu kod bir sıkıştırılmış, o nedenle kodu yazan kisinin paylasilmasini istedigini dusunmuyorum. eger boyle bir niyeti olsaydi sıkıştırma geregi duymazdi.

Teknik olarak alip kullanabilirsin, ama mevcut kodun uzerinde oynama yapmak zor olabilir. O nedenle kodu yazan kisiye ulasip kodun "raw" halini almaniz yararli olabilir.
  • emrahday  (04.12.19 13:08:55 ~ 13:09:35) 
burada paylaşılan kod www.atasoyweb.net unminify edilir de işte yine de etik olan şahsa ulaşılması.


  • cern de cayci olmak vardi  (04.12.19 13:17:24 ~ 13:17:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.