[]

torrent suç mu

herhangi bir vpn kullanmadan indirme yapmak suç mu film vs. üyeliklerden izliyordum hiç kullanmadım yıllardır son durumdan haberim yok açıkçası




 
Türkiye'deyseniz bir şey olmuyor da yurtdışında para cezası falan var.


  • bahoho  (02.12.19 23:21:22) 
Teknik olarak dünyanın her yerinde suç evet. (bkz: Copyright)


  • fxinturevi  (02.12.19 23:29:32) 
aslında türkiyede de suç. hatta bununla ilgili bir yasa çıkacaktı fakat ne oldu bilinmiyor.

ben şundan eminim, telif hakkı olan her torrent için kullandığımız isp'lere şikayet maili geliyordur. Fakat türkiye'de bununla alakalı cezalandırma mekanizması olmadığı için bize bu şikayetler ulaşmıyor.

Torrent kullanmak suç değildir. Telif hakkı olan herhangi bir dosyayı indirmek suçtur.
  • false pretension  (02.12.19 23:45:50) 
suç. bizim ofise torrentten film indirildiği için bir film şirketinden ihtar yazısı gelmişti. şirket ayağa kalktı kim indirdi vb diye. adamlar devam ederseniz mahkemeye vereceğiz vb yazmışlar.


  • Tears of Devil  (02.12.19 23:47:57) 
Torrentçiler Seedbox kullanıyorlar zaten. Ev bağlantısından paylaşanlarda mutlaka vpn veya tor üzerinden bağlıdır.


  • malheiros  (03.12.19 00:32:58) 
torrent teknoloji olarak suc degil. torrent dedign sey p2p veri paylasma altyapisi. ama sen bu teknoloji uzerinden illegal dosyalar paylasirsan yada indirirsen suc. email, GoogleDrive, Facebook uzerinden film paylasirsan da suc. bu eylem bu platformlari illegal yapmaz.


  • crucio  (03.12.19 00:43:03) 
Abi nasıl suç olabilir nasıl yakalayacaklar, yurtdışındaki insanlara şifreli rar dosyasında şifreli isimle paylaşsınlar. Başka bi platformda da şifreleri versinler. Bunu da ben mi söyleyim..


  • Hakan1980  (03.12.19 01:26:08) 
Vallahi eski seyleri indir bahane olarak da orijinalini bulamadim dersin


  • baldur2  (03.12.19 08:22:55) 
Torrent bir veri paylaşım teknolojisidir crucionun dediği gibi. İnternetten Torrent ile indirebileceğiniz onlarca ücretsiz yazılım var. Suç olan şey telif haklı bir dosyayı indirmek. Bunu online dizi izleme sitesinden de yapsan, torrentten de yapsan, dropboxtan da yapsan suç.

Torrenttin gündemde olmasının bir başka sebebi, bi torrenti seed eden herkesin IP'si belli, böyle olunca daha Avrupada telif hakkı sahibi dava açabiliyor, açtığı davayı da dosyayı yasadışı indirmek üzerinden değil de yasadışı paylaşmak üzerinden açıyor. Dolayısıyla cezası daha büyük oluyor.
  • Haldamir  (03.12.19 10:53:17) 
teknik olarak suç olan içerik indirmek değil, içerik paylaşmaktır. ancak torrent p2p bağlantı yapısı kullandığı için dosya indirirken aynı zamanda da başkaları ile paylaşırsınız (başkası sizden veri alır). o yüzden torrent kullanmak her halükarda suç kapsamına girer. onun yerine tek link indirmeye çalışın. özellikle güncel film ve diziler için ben megaddl.co'yu kullanıyorum. reklam engelleyici ile kullanırsanız doğrudan mega.nz üzerinden indirme linklerine ulaşabilirsiniz siteden. reklam engelleyici yoksa aracı sitelerden geçerek indirme linkini bulursunuz.


  • shadowfollower  (03.12.19 14:49:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.