[]

ipad pro 12,9 inç apple pencil

selam arkadaşlar,

dubai apple store'dan ipad pro 12,9 inç aldım. orada açma fırsatım olmadı ve sormayı da unutmuşum alırken. içinde apple pencil var diye biliyordum ama türkiye'ye geldikten sonra açtım kalem çıkmadı. türkiye'de de bu şekilde kalemi ipad'den ayrı mı satılıyor?

bir de bunun şarj aleti dubai'deki prizlere özel. türkiye'deki prizler için uygun değil. kendi iphone'umun şarjını bunda kullansam problem olur mu akımdan vs?

 
1. evet, her yerde apple pencil ayrı satılıyor. alacaksanız apple pencil 2nd generation almalısınız.

2. bir sorun olmaz, ucu iphone için kullandığınız dönüştürücüye uygunsa. tabi burada dönüştürücüden bahsediyorum, yani ipad kutusundan çıkan usb-c tipi şarj kablosunu bu dönüştürücü ile kullanmalısınız. direkt iphone şarjını kullanmayın ne olur ne olmaz.
  • givemesomesubstance  (02.12.19 15:46:41 ~ 15:47:36) 
evet kalem pahalı zaten, klasik apple olayı. airpods ayrı satılması gibi.

kablosuz aşrj aleti de ayrı satılıyor mesela. öyle düşün.

adaptör'ün arkasında akım değerleri falan yazar ona göre eğer aynıysa problem olmaz. arada ciddi fark varsa problem olabilir.
  • emfuzi  (02.12.19 15:47:01) 
iphone'unki çok düşük amperlidir büyük ihtimalle ve normalde tablet 2-3 saatte şarj olacaksa o adaptörle 10-15 saatte şarj olur mesela.

Dubai'ye özel derken, 220-230V imiş ve tip olarak da gördüğüm doğruysa İngiliz tipi. 3 çizgi. Bir çevirici alıp önüne takıp Türkiye'de kullanabilirsiniz voltajı farklı olmadıkça.
  • nhk ni youkosu  (02.12.19 20:08:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.