[]

kötüleşen beslenme alışkanlığı (akşam yemeği)

Akşamları nasıl bir beslenme alışkanlığınız var? Sofrada en az kaç öğün oluyor?

Akşamları sık aralıklarla sürekli zararlı şeyler yiyip duruyoruz ve hiç doyduğumuzu hissettiğimiz de olmadı. En son dün artık yürüyemeyecek kadar "çatlama" seviyesine gelince bu işe bir dur dememiz gerektiğini anladık.

Esas problemimiz ise akşamları ne yemek yapacağımız oluyor. Genelde bir yemek yapıyoruz ve bu kuru-pilav ya da makarna gibi basit bir yemek olmuyor. Yeni tarifler yeni tatlar deneyip deneyip duruyoruz. Sanki annemizin evinde de taco yiyormuşuz gibi... Bu yaptığımız yemeği de daha bir tabak ile bitirmişliğimiz yok nerdeyse istisnasız iki tabak yiyoruz. Yemeği de hızlı hızlı yediğimiz için saat sekize doğru abur cubur ve diğer şeylere düşüyoruz.

Bizim nasıl bir öğün planı çıkarmamız lazım? Örneğin mutlaka çorba olsun ki doyduğunuzu hissedin. Televizyon karşısında değil de masada yiyin. Ekmeği tam buğday alın vsvsvs. Yoksa aşağıdaki son çok yakın.


memestatic1.fjcdn.com

 
masanizda iri bir kase salata eksik olabilir, corba ile baslamayi deneyebilirsiniz.

aksam yemeginden sonra, bir hobi (puzzle vs..) veya yuruyusle atistirma dongusunu kirmayi deneyebilirsiniz.

ekmegi bugday, cavdar zart zurt hic birsey almayin, hayatinizdan cikarin.

muhtemelen karbohidrati bol yemekler yapip kan sekerinizi hizlica yukseltip dusuruyorsunuz, atistirmaliklara saldirmaniz bundan.
  • cairo  (02.12.19 11:05:36) 
Önemli sorun karbonhidrat bağımlılığı ve abur cubur yeme alışkanlığı.

Müstakbel eşim çayı boş içmiyordu muhakkak bisküvi tuzlu tatlı birşeyler yiyordu. Ne kadar karnı tok olsa bile sırf yemek için içiyordu.

Öncelikle bunu yasakladım. Abur cubur yok çok istiyorsa leblebi maden suyu kefir başka atıştırmalık yok..

İkincisi ben hızlı yemek yiyorum cidden sorun çözümü beynime ve mideme hile yaparak çözdüm.

Çorba kasesi normalden büyük yaklaşık 1.5 kaseye denk gelecek şekilde bazen iki kase.

En önemli kural tatlı kaşığı ile çorba içmek mesela 1 kaseyi normal kaşık ile 15 kaşık da 2-3 dakikada mideye indirirken tatlı kaşığı 1.5-2 kaseyi 6-7 dakikada yiyorum :)

Ana yemek normal tabakta

Pilav makarna vb şeyler küçük tabakda oran olarak her zaman kullandığın tabağın yarısına denk gelen tabak ayarla. Yarı yarıya az yemiş olacaksın ama tabak bittiği için psikolojik olarak 1 tabak yediğin hissine kapılacaksin. Bunun yanında kepekli pirinç ve Makarna tavsiye ederim.

Son olarak hızlı yiyen bünyeler ve mide tam dolmadan mutlu olamıyorsan harika bir kurtarıcı salata hemde bol salata. Mideyi doldurmak için az kalorili mükemmel yer kaplayan yegâne şey.

Tatlı isteği en kötüsü bunu haftada bir genelde pazar günü ödül günü olarak kabul edip istediğimiz tatlı pizza yada hamburger yiyoruz. Tabi o gün en az 10 km yürüyüş yapmak kaydı ile.

Son olarak hafta sonu pis boğazlık yaptığımız için pazartesi salı tamamen vegan besleniyoruz. Kahvaltı dahil herşey vegan. Pilav makarna gibi karbonhidrat grubu yasak. Örneğin tereyağsiz sebze çorbası akşama zeytinyağlı pırasa enginar vb

İki gün vegan beslenerek güzel detoks yapıyoruz.

2 ayda 10 kilo verdim eşim 4 kilo verdi ( Abur cubur bırakamadı )

Sürekli yaparsanız faydasını göreceksiniz. Ben bu arada 8-16 aralıklı oruç yapıyorum. Hafta içi kahvaltı yapmıyorum hafta geç kahvaltı ve akşam yemeği.
  • Fritz-X  (02.12.19 11:15:37) 
bugday urunleri yemeyin. yagli salata, et hep olsun. cer cop yersen doymazsin.


  • alperz  (02.12.19 13:59:13) 
Biz şöyle yapıyoruz:
* Kış vakti çorba, maalesef bundan başta ben vazgeçemiyorum, yoksa çorba dediğimiz şey de çok masum değil. En azından et suyuna sebze veya bakliyat çorbası gibi çorbaları yapıyorum, tarhana ya da unla kalınlaştırdığım çorbaları kaldırdım.
* Etli sebze yemeği. Çocuklar şükür sebzeyi seviyorlar, yoksa ne yapardım bilmem. Sıklıkla fırında yemek yapıyorum ya da düdüklü tencerede. Kızartma yok denecek kadar az.
* Kocaman salata. Haftanın bir günü pazardan aldığım yeşillikleri yıkayıp bu iş için kenarda tuttuğum eski havlulara sarıp buzdolabına koyuyorum. Bir hafta aynı çıtırlıkta kalıyor. İnsan çiğnerken doyuyor.
* Yemekten bir süre geçtikten sonra meyve derler ya, yok meyve öğünün bir parçası olmalı (metabolik balans sen çok büyüksün). Yemekten sonra hemen yiyeceksin ve sonra ağzının fermuarını kapatacaksın. Son dönemdeki kilolarımın sebebi TV önünde yuttuğum üzümlerdir. Çok fena kilo yapıyorlar.
* Ekmeğe gerek yok. Kahvaltı haricinde hiç canım çekmez, kahvaltımı da hafta içi ekmeksiz yapıyorum, hafta sonu canım çok istiyor namussuzu.
  • SiyamkedisiZorro  (02.12.19 14:24:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.