[]

Kişinin diğerlerinden farklı olduğunu düşünmesi

Bu herkeste böyle mi? Bı tık akıllı yada bı tık komik yada bigun Zengin olacağını düşünen insanlar her yerde var mı? Düz birisi kaldı mı acaba? sizde durum nedir?




 
psikolojik bir altyapısı var bu femonenin, narsisizm değil de daha çok hayatta kalma iç güdüsü gibi bir şey. çocukluktan işleniyor, yakışıklı oğlum, güzel kızım, zeki oğluşum benim... gibi telkinlerle, yaş ilerledikçe mesnetsiz bir şekilde kendini farklı görüyor sırf ebeveyn pohpohlamasından dolayı. Genellemek gibi olmasın ama misal anadoluda zorluklarla büyümüş hasbelkader okumuş meslek sahibi olmuş birini göz önüne aldığımızda daha mütevazi bir insanla karşılaşıyoruz. neticede ego gelişimi ile ilgili bir varsayım bu.


  • carisch  (02.12.19 00:03:32) 
Düz insana hasret kaldık. Herkesin farklı olduğu bir gerçek ancak sorun herkesin kendini özel hissetmesinde sanırım. Bu durum sanki bu yüzyıla ait bir sorun gibi..


  • goldenbrown  (02.12.19 00:53:25) 
İnsanın kendine gereken değeri vermesi için özel olduğunu düşünmesi gerekiyor. Hepimiz farklıyız ve bizi özel kılan şeylerimiz var. Bunların farkında olmak insanın iyi ve motive hissetmesi için önemli. Bunu narsisizm boyutunda yaşamadıktan sonra kimseye zararı yok.

Ben özel değilim düzüm düşüncesinin insana bir ya da topluma faydası yok zaten. Niye düz olalım ki, düzsek de bizi ayırt edici şeylerin üzerine gitmemiz gerekir.
  • Bruce  (02.12.19 01:13:25) 
ortaçağda 10 nesil önceki dedesinin oturduğu evde oturan, sürdüğü tarlayı süren bir çiftçinin kendini özel hissettiğini hiç sanmıyorum. bence modern insanın medya yüzünden manipule edilmiş algısı ile ilgili bir şey. bütün kurgular seçilmiş kişi üzerine yazılırken, bütün reklamlar "X kullan, özel ol." mesajını verirken beynimiz ister istemez buna progamlanıyor.


  • sinek kral  (02.12.19 02:24:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.