[]

sokak hayvanları ile ilgilenenler bir bakabilir mi?

özellikle kış aylarında sokakta yaşayan hayvanlarla ilgili bir şeyler yapmak istiyorum ama ne yapabileceğim kousunda zerre fikrim yok. tabii ki sağda solda gördüğüm su ve mama kapları ya da kalan yemeklerin bırakıldığı kaplar var. ama doğrusu nedir bilmek ve ona göre davranmak istiyorum. mama mı alıp bırakmalıyım? şayet öyleyse mama alırken nelere dikkat etmeliyim? su bıraktığım kaplarda dikkat etmem gereken bir şey var mı ( alçak, dar, geniş vesaire)? kalan yemekleri bırakmak kedi, köpek ve kuşlar için faydadan çok zarar verir mi? gibi gibi kafamda deli sorular var. deneyimlerinize, önerilerinize tamamen açığım. oldukça az düzeye indirebildiğim ama tamamen geçmeyen bir köpek fobim olduğunu da paylaşmamada fayda var sanırım.

çok yoğun çalışıyorum, aşı-hastalık ve benzeri durumlarda gerektiği şekilde ilgilenemem maalesef ama bir sıfırdan büyüktür diyorum ve en azından kış koşullarında beslenebilmelerine katkı sağlamak istiyorum.


 
evinize yakın bir yere hayvanlar geliyorsa oraya yemek bırakın. ne olduğu önemli değil ama kuru mama iyidir. kediler hemen kokuyu alır ve her gün o saatte gelmeye başlarlar. köpekler o civardaysa gelirler.

keyiflidir hayvan beslemek küçük başlayın. kaplar çok önemli değil aklınızı kullanın. kolay deviremeyecekleri vs kaplar olabilir. mama için büyük pet şişeleri kesip altına küçük yer açıyorlar uzun süre yenilemek gerekmiyor. şu an su çok büyük problem değil ama yemek daha büyük problem. yazın su daha önemli. ama yine de su bırakın. kuşlar bile gelip içiyor keyiflidir.
  • ozdek  (01.12.19 21:42:04) 
doğrudan kendiniz mi yardım etmek istiyorsunuz bilmiyorum ama böyle şeyleri zaten yapan yardım derneklerine bağışta bulunabilirsiniz. içiniz de rahat olur.


  • faik abi  (01.12.19 21:51:17) 
ben is yerinden ogle yemeginden artanlari toplayip aksam onlarin oldugu yere goturup birakirdim. gunduz kuru mama verdigim bir kopek vardi. kopek insanlardan cok korkutugu icin ancak kimse yokken gelip yiyebiliyordu ama o zamana kadar saksaganlar yiyip bitiriiyordu mamayi. en son careyi cukur bir yer bulup mamayi icine dokup ustune de buyuk yogurt kapaklarindan kapatmakla buldum. kopek burnuyla ittirip acabiliyordu. saksaganlara dikkat. kisin da su cok onemli, dondugu icin icecek su bulamiyorlardir heralde. onun cozumu de pek kolay degil.


  • bir varmis bir yokmus  (01.12.19 22:04:41) 
Bıraktığın her kuru mama için su da bırakmak gerekir kuru mama suyla eşlik edilmek zorundadır.

Yanında gözlerini temizlemek için göz temizleme solüsyonu bulundur. Kedilerin en hassas ve kendilerinin müdahale edemediği sokakta hayatta kalmak için ihtiyaçları olan en önemli araçları da gözleridir.

Dış parazit damlası alabilirsin. Enselerine damlatacaksın ki kendileri erişemesin.

Barınaklarla iletişime geç gidip bir ziyaret et, barınaklara bağış yap. Mümkünse hayvanların kısırlaştırılması için barınak ile arada köprü ol ben haftasonları kedileri kendim götürüyorum kısırlaştırıp geri getiriyorum bazen de arıyorum geliyorlar alıp kısırlaştırıp geri bırakıyorlar.

Çantanda kedi maltı bulundurabilirsin. Çok büyük iyilik yapmış olursun. Ben en büyük tüplerde ucuz markalarınkini alıyorum hiç yoktan iyidir.

Bunlara zarar vermek isteyen betondan yemek yiyip betonda yatan birikintiden su içen bu zavallıları koca şehre çok gören tiplere de hadlerini bildirebilirsin. Oturduğum sitede Aytuğ Koyuncu adında showtv anahaber'e de çıkmış bir hayvan katili var mesela bu müsveddeyi sosyal medyada linç edebilirsin.
  • ThomasJefferson  (01.12.19 23:00:20 ~ 23:03:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.