[]

modem önerisi

ömür törpüsü internet bağlantımın grafiği şekildeki gibi. 5-20dk aralıklarla kesiliyor. modemin bağlantı koparmasından kaynaklandığı sonucuna vardım

zyxel P-662HW-D1 kablosuz modem kullanılıyor ama onlarca kullanıcıyı kaldıramıyor galiba.

switch ne marka bilmiyorum ama acaba switchin zçma olasılığı var mı ?

ve 45 kullanıcının trafiğini sorunsuzca kaldırabilecek bir modem var mı ? fiyatı önemli değil.

 
İkinci bir modem alıp bridge yapmayı düşünebilirsiniz. Hem menzil artar hem de kullanıcıları bölmüş ve trafiği rahatlatmış olursunuz. Modemin komple göçmüş olma olasılığı da var tabi. Çalıştığına inandığınız başka bir modemle test yapma imkanınız varsa onu deneyin derim.


  • arche  (02.10.07 22:38:59) 
40-45 ki$i degil de, max 30-35 ki$iye hizmet veren bir modemimiz var apartmanda. kendisi airties.
modemin durdugu dairenin bir $ekilde elektrigi kesilmedigi surece bir sorun yok. airties du$unebilirsin. ama yaninda mutlaka saglam bir hub da gerekecektir.

  • sourlemonade  (03.10.07 01:10:24) 
oncelikle son bir care olarak cfosspeed isimli yazilimi bir kurmanizi tavsiye ederim. gelen giden paketleri duzenleyen siralayan optimize eden bir yazilim. ek$i'den de bakabilirsiniz. deneme surumu var nette. sorununuz cozulurse ben de sonradan yollarim programi. eger sorununuzu cozmez ise bu konularda bir numara usrobotics'dir. (bence) ama 45 kullanici demeniz beni de supheye dusurmuyor degil.


  • maj  (03.10.07 02:14:17) 
bütün kullanıcılara cfosspeed kurdurmak deveye okuma yazma öğretmek kadar zor. sınırları zorlayabilecek bir donanım gerekli. şu model modem, şu model switch, şu model router kullanıyoruz, şu kadar kişiyiz bana mısın demiyor şeklinde bir şey duymak ister deli gönül.


  • kimlanbu  (03.10.07 04:15:44) 
valla ben de sozluk'ten okuyarak sonuca varıp US Robotics almıştım. 3 kullanıcıyız ama çok memnunum. Daha çok kullanıcıyı destekleyen kıyak modelleri de vardır kesin.


  • laugh  (03.10.07 11:19:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.