[]

Harici Ssd'ye windows kurabilir miyiz?

Ofiste bir bilgisayarımız var. Bu bilgisayarda kullanmamız gereken bir yazılım programı var fakat ücretli ve ücret çok fazla. ilerde alacağız fakat şu an mümkün değil.Şu an sahte versiyonu kullanıyoruz mecburiyetten ama denetleme olduuğu için hafiften tırsıyoruz. şöyle bir çözüm düşündüm.

harici ssd'ye windows kurup,içine de bu programı kurayım. Her işe gittiğimde ssd'yi usb kablo ile bilgisayara takıp harici ssd ile windowsu ve programı açayım. işim bittiğinde ssd'yi çıkarıp, bilgisayarı kapatıp açarak bilgisayarın kendi windows'undan devam edelim.

Fakat burda asıl sıkıntı şu. Bu denetçi arkadaşlar ellerinde usb ile gelip,bir program çalıştırarak daha önce bilgisayarda bu program kullanıldı mı diye kontrol ediyorlar. harici ssd ile bilgisayarı ve programı kullandığımda bu denetçiler bunu farkederler mi? Bu kayıtlar tam olarak nerde tutuluyor yani? Bu kayıtların tutulmasını engelleyebilir miyiz?

 
bunu yapacağınıza uzak masaüstü ile bir sunucuya kurmanız daha mantıklı olacaktır. sonuçta uzak masaüstü bağlantısına şifre ile girebiliyorsunuz. kimse bulamaz izini.


  • ozdek  (01.12.19 14:45:59) 
ben böyle bi işe girişeceğim zaman evdeki bilgisayara korsan sürümünü kurup ofisten uzak erişim yapıyorum, işim bittiğinde gereken dosyayı alıyorum kullanıyorum.


  • nahtoderfahrung  (01.12.19 18:30:06) 
sunucu olayını tam olarak anlamadım fakat uzaktan erişim mantıklı geliyor.ama şöyle bir sorun ortaya çıkar bu sefer. program render programı gibi yani her bilgisayar kaldırmıyor. hadi bunu halledip uzakten erişim için eve yeni bir bilgisayar aldık diyelim.programda kullanılması gereken dosyalar bazen 1 gb'a kadar çıkabiliyor.
bizdeki dosyanın cloud'a uploadı,sonrasında uzaktan erişim sağladığımız bilgisayarın bunu indirmesi derken çok zaman alıyor. daha kolay bir yolu olsa iyi olurdu.

  • potsdamer  (01.12.19 23:22:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.