[]

Almanya Vizesi Hk.

Selamlar,

Almanya'da bir firmayla mülakat yaptık, firma son mülakat için beni Almanya'ya davet etti. Yol ve konaklamayı karşılayacaklar buraya kadar sıkıntı yok.

Almanya Vize başvurusu için baktığımda Turistik yada İş ve Fuar şeklinde vize türü seçmem gerekiyor. 3 hafta önce Turistik ile 2 günlük vize talebinde bulundum. Bugün cevap geldi red şeklinde. Red olarak turistik gidiş amacım gerçekci gelmemiş ve talep ettiğim tarihler geçmişti.

Karşı firmadan her türlü davetiye yazısı vs.. alabilirim onda sıkıntı yok fakat bu durumda anladığım kadarıyla Ticari vize talep etmem gerekiyor. Bunu da talep edebilirim fakat bu durumda da istenen evraklar arasında gidiş amacımı belirten, mevcut şirketimden almam gereken bir evrak olduğu yönünde. Çalıştığım şirketten bu kişinin Almanya'ya mülakata gitmesinde sakınca yoktur şeklinde belge elbette alamam.

Nasıl bir yol izlemem gerekiyor Romalılar? Hepi topu 2 günlük vizeye ihtiyacım var. Firma olabildiğince erken gel diyor, şu anda yıl başı da yaklaşıyor dolayısıyla Vizenin onaylanma ve alınma süresi de uzayacak.

 
Turistik alacaksın yine. Ama firmadan davet mektubu. Yani seni görüşmeye beklediklerine dair bir belge ile başvur.


  • helenart  (29.11.19 15:14:52) 
Peki sence hangi tarih aralığını seçmeliyim? Yıl başı geliyor, 9'undan önce başvuruda bulunmam pek kolay da değil. Hangi tarih aralığı için ve kaç günlük vize talebinde bulunmalıyım?


  • glore  (29.11.19 15:27:26) 
Bu arada davet mektubu nasıl olmalı, ıslak imzalı mı? (bunun gelmesi için uzun süre kargo beklemem gerekir) Online çıktısını alsam yeterli mi?


  • glore  (29.11.19 15:32:46) 
Turistik alip gecsene... firmayi isi vs karistirma hic.


  • nax  (29.11.19 15:55:28) 
@nax anladigim kadari ile dogrudan turistik vermemisler.

9'undan once basvuramayacaksan ocak ayında bir gorusme ayarlamani oneririm. xmas nedeni ile muhtemelen genel olarak bir tatil havasi olacaktir senin vize cikmaya.

firmadan gorusme icin e-mail gelmesi yeterli olacaktır.

normal vize olarak tekrar deneyeceksen. gunler konusunda daha gercekci olmani oneririm. mesela 9'u basvuru olsa en az 2-3 hafta sonra olan bir ziyaret gunu secmelisin.
  • helenart  (29.11.19 18:32:37) 
Bence soyle yapin; goruseceginiz sirketle tarihler konusunda kesin karara varip onlardan, "bu tarihlerde is gorusmesi icin gelecektir, masraflari da tarafimizdan karsilanacaktir" temali bir davet yazisi isteyin. Hatta mumkunse yol ve konaklamayi da kesinlestirip dokumanlarini da dosyaya ekleyin.

Vize basvurusu yaparken de formda seceneklerden birini isaretleyeceksiniz, tourism veya other secebilirsiniz. Aciklama kismina veya bos bir kisma "is gorusmesi" diye not da ekleyebilirsiniz. Genel olarak bildigim boyle yapiliyor.

Su an calistiginiz firmadan da, is gorusmesi durumlarinda genelde bu tur evraklar istenmeyebiliyor diye biliyorum ama bir kere red almissiniz, garanti olmasi icin su su tarihler arasinda Almanya'da bulunup geri donecektir gibi bir yazi alabilirsiniz sanirim. Illa is gorusmesine gidecektir yazmasi gerekmiyor, zor durumda kalinabilecegini anlarlar herhalde.
  • rabbititus  (29.11.19 19:14:50) 
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Avusturya vizesinin daha kolay çıktığını öğrendim. 1-2 günde sonuçlanıp, çok uzun tarihler için verildiği oluyormuş. Şansımı Avusturya üzerinden denemek istiyorum. Ne diyorsunuz, o konu hakkında fikri olan var mı? Avusturya'dan vize aldıktan sonra Münih Viyana'dan trenle 4 saat gözüküyor.


  • glore  (29.11.19 20:13:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.