[]

kim hakli?

2-3 hafta once tinder'dan bir hanimefendiyle tanistim. bu aksama dek sevgilinin alti, flortun ustu sekilde devam ediyorduk.

bugun biz hanimefendinin evinde demlenirken annesi geldi (oncesinde telefonla konustular, ucumuz de denk gelineceginden haberdar olduk) tanistik, ettik. anne beni biraz ovdu, aramiz iyiydi. bir sure sonra: "nasil tanistiniz?" dedi. ben de "tinder'dan" dedim. -fade out-

kisa sure sonra biz disari ciktik (tinderella ile) hanimefendi gozleri dolu bir sekilde bir daha gorusmek istemedigini soyledi. oyle dememeliymisim, bu patavatsizlikmis. ebeveynler cocuklari boyle bi' uygulamada biriyle tanissin ister miymis! (benimkiler biliyor ve herhangi bir beis gormuyorlar uygulamada) ben de onceden boyle, gelmesi olasi bir soruya karsi herhangi bir uyari almadigimdan rahatlikla soyledigimi deklare ettim. "yine olsa yine soylerim, saklayacagin seyleri onceden bildirmelisin" dedim.

%'lik dilim vererek kime yakin oldugunuzu soylerseniz sevinirim. soylemezseniz de uzulmem.

 
Mevzu Türkiye'de geçiyorsa; kadın haklı, erkek patavatsız. Yüzde vermedim, umarım üzülmemişsindir.


  • fxinturevi  (29.11.19 03:24:59) 
turkiye'de geciyor. tesekkur ederim, uzulmedim.


  • ateistanbul  (29.11.19 03:42:56) 
Türkiye'de geçtiği için kız haklı. Ailesine durumu anlatmakta zorluk yaşayabilir


  • bagcivan  (29.11.19 03:57:34) 
Bence de kız haklı. 2019’u bitiriyor olsak da internetten tanışılan ilişkiler halen toplum onayını almamış durumda. Bu da bir nebze doğru çünkü internetten tanışmış olmanız hiçbir ortak noktanızın olmadığı ve sadece aynı app’i kullandığınız için tanışabildiğinizi gösteriyor.
Sonradan çok ortak noktanız çıkmış olabilir ama bunu kimseye anlatamazsınız, bu yüzden zorluk yaşamamak adına söylememeniz ve beyaz bir yalan uydurmanız gerekirdi.

  • megalomaniac  (29.11.19 04:11:35) 
Yani bence %80 kiz hakli, %20 kiz haksiz, sana yuzde vermiyorum. Niye dersek, zaten internetten tanismanin nasil yadirgandigini diger arkadaslar aciklamis. Bu %70lik kisim. Ama biraz da haksiz, madem bunu boyle soylemeni istemezdi, veya patavatsizlik oldugunu dusunuyordu, daha annesi gelmeden sana soyleyebilirdi, ya da direkt soylemeden bile hafiften citlatabilirdi.


  • Haldamir  (29.11.19 04:35:40) 
%100 kiz hakli. orada bir incelik var, onu dusunebilmen lazim. bu bir sosyal zeka gostergesi. "yine olsa yine soylerim" diyerek yanlis yapiyorsun. bu durumdan bir seyler ogrenmen umuduyla..


  • ebabil curnatasi  (29.11.19 07:45:48) 
sadece turkiye icin:
"nasil tanistiniz?" sorusuna ne olursa olsun cevap verilmez, kadına pas atılır. hele cevap tinder ise direk soruyu duymazdan gelmek gerekir. 1/1 kadın haklı.

  • redlinetheturk  (29.11.19 07:49:50) 
kiz % 200 hakli. Tam bir patavatsizsiniz


  • habula  (29.11.19 07:55:47) 
Kesinlikle sen haklısın. madem utanıyosun tinder denen kerhanede ne işin var? Ayrıca sana niye söylemiyor tinderdan tanıştığımızı sakın söyleme diye?


  • yazar yazmaz yazan yazar  (29.11.19 08:11:47) 
el conquerador +1.

Net tavrın takdir edilesi. Oyna, devam.
  • tsubasa  (29.11.19 08:21:46) 
21+ yaş ise kız kesinlikle haksız, gözleri dolu şekilde falan hele off çok korkunç, kezbanus majoris


  • inekadam  (29.11.19 08:54:31) 
Sen haklısın.

Hayata bakışınız farklı. -mış gibi yapan, oyunlarla hayatını sürdüren, birilerinin dolduruşuna gelmeye her an hazır, bir kalemde erkeği silebilecek bir kıza sen beş beden büyüksün hocam.

Ayrıca ülkemiz tinderında psikolojisi yerinde, dingin bir kadın yok neredeyse. Bu da kısa bir not.
  • heidi'nin dedesi  (29.11.19 09:06:56) 
bu yaşıma kadar edindiğim tecrübeye göre bu tür kritik sorularda topu her zaman kadına at. "hihihi ayşe yanıtlasın onu" diye kıvır geç.

adettendir: kız %100 haklı.
  • duster  (29.11.19 09:19:19) 
Tinder kullanmiyorum ama kerhane olduguna da inanmiyorum, dunya degisti biraz acik fikirli olmak lazim, nasil bakarsaniz onu gorursunuz. Kerhane olarak kullanmak isteyen var, etrafimda cok guzel iliskiler yasayan da var. Insanlar uyumadiklari zamanin ciddi bir kismini sosyal medyada ve telefonda geciriyor zaten.
Bununla birlikte kendin ol vs diyen insanlarin da turkiye'de yasamadiklarini dusunuyorum, sanki toplum olarak kisisel sinirlara cok saygimiz varmis, insanlari yargilamiyormusuz, bizi ilgilendirmeyen her konuya burnumuzu sokmuyormusuz gibi, '-mis' gibi yapmanin alemi yok.

Kiz %100 hakli degil ama hakli.
  • songforsomeone  (29.11.19 09:23:37) 
yazısız iletişimin kuralı, kimin ebeveyni soru sorarsa onun çocuğu cevap verir. hadi bu önemli değil, tinder cevabı ne ya ahah?


  • sanzelize canavari  (29.11.19 10:39:20 ~ 10:43:21) 
anne-kız-erkek arkadaş kızın evinde demlenme ortamında tanışabiliyorsa, o aile tutucu, kuralcı değildir. siz de bunun rahatlığıyla tinder'da tanıştığınızı söyleyebilmişsiniz, önceden uyarı da almamışsınız zaten.

ben size daha çok hak verdim.
  • kayıtsız  (29.11.19 10:48:21) 
Cevabı kız vermeliydi, kızın gözlerine bakmalıydın.

Ayrıca kızın anası Tinder'ı nereden biliyo ki bozuluyolar?
  • John Bloor  (29.11.19 10:58:44) 
Sen yuzde 75 gibi bir oranla haklisin


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (29.11.19 11:32:43) 
bence de siz haklısınız.zira hanımefendi sizi annesinin yaşadığı eve davet ediyor ve annesiyle de aranız iyiyse bunu hesaba katması lazımdı.aynen dediğiniz gibi saklayacağı bir şey ise bunu önceden size söylemesi lazımdı.annesiyle tanşmışsınız nihayetinde annesinin bunu soracağını da tahmin etmesi lazımdı.


  • drako  (29.11.19 12:12:05) 
tam olarak kayitsiz ve drako'nun bakis acisindaki gibi dusundugumden boyle gelisti olay. baska bir zaman-mekan-kisi ucgeninde farkli gelisebilirdi; fakat mevcut sartlarda %96.3 ayni cevabi verirdim. %3.7 de "x cevaplasin" diyebilirmisim.

yaslar: 29-24.
  • ateistanbul  (29.11.19 12:35:13) 
Sizi haksız buldum ben, ama kız da haklı değil. Sadece aileler her şeyi bilmemeli bence. Misal, erkek arkadaşının annesiyle sohbet ederken de "Valla oğlunuz çok iyi sevişiyor, o yüzden birlikteyim" demez insan sebebi o olsa bile. Lüzumsuz bir artistlik yapmışsınız Tinder'dan diyerek.


  • sopiro  (29.11.19 13:34:15) 
Topu kıza atacaktın +1. Bu net patavatsızlık.


  • anarsika  (29.11.19 17:46:19) 
bu, "utanıyorsan yapmayacaksın"lık bir durum değil.
yaptığından utanmamak demek insanın annesine gidip, "ben tinder'da takılıyorum" demesi değildir.
üstelik tinder'ın şöhreti de malum.
hem ayıp, hem büyük patavatsızlık.

kızın gözlerinin dolması/dolmaması ayrı mesele, ama aile yapısı bunu kaldıramayacak bir kızsa gözleri dolar, gerekirse ağlar da.
sen pot kırmışsın, bu karşındakinin kezbanlığı değil.

"arkadaş vasıtasıyla" ya da en kötü ihtimalle "internetten tanıştık" falan bile diyebilirdin.
kız yüzde 100 haklı.
bir de "kusura bakma, düşünemedim" değil, "yine olsa yine söylerim" falan diye tüy dikmişsin.
yüzde 200.

edit:
yukarıdakilerin tamamını okumamıştım, şimdi okudum.
kızın evinde demlenebiliyor olabilirsiniz, kızın annesiyle aranız iyi de olabilir.
ama mesela "ekşi sözlükten tanıştık" deseniz, tesadüfen bir sohbet sonucu tanışıldı diye düşünülür.
her önüne gelen ekşi sözlük yazarıyla tanışıp sevişiyor diye düşünülmez.

tinder dediğinizde, bu kız aktif olarak tinder kullanıyor durumuna düşüyor.
tinder'ın da ne olduğu belli.
yani bu durumda kızın aktif tinder kullanıcısı olduğu açık edildi.
belki sizden önce kimseyle görüşmemiş olabilir, ama bu öyle anlaşılmaz, akla başka şeyler gelir, her yere çekilebilir bu durum.
hoş olmayan da bu zaten, kızı ailesiyle boşuna yüzgöz etmişsin.
ayrıca kızın evinde olman, annesini yatakta karşıladığınız anlamına gelmiyor.
yani kızın evine gittin diye, "nasılsa annesi her şeyi biliyor" gibi bir durum yok.
arkadaşı oturmaya gelmiş diye düşünür birçok anne.
  • blatta hiberna  (29.11.19 18:12:25 ~ 18:37:34) 
Kiz hakli.Bunlar hep annelerin erkek cocuklarini sadece kendini düsünen prensler olarak yetistirmesinden oluyor.


  • turkuaz  (29.11.19 18:23:51) 
açık konuşayım ben o pozisyonda olsam, topu kıza atardım. ama bu demek değil ki senin yaptığın patavatsızlık. kızın ağlayarak gelip "görüşmeyelim" diyeceği kadar büyük bir meseleyse bu, eşeğini sağlam kazığa bağlaması gerekirdi.
çoğu insan bir ebeveyne "sizin kızla tinderda tanıştık biz eheh" demez ama yani bu tarz bir senaryoda da "tinderda tanıştığımızı söyleme ha sakın" gibi bir önlem alınması da gerek sanki. ikinizde de çıtır kusur var.

  • cay koy geliyorum  (29.11.19 18:26:59 ~ 18:27:32) 
siz haklısınız. ikiyüzlülüğe gerek yok böyle konularda. kendi evinde takılıyormuş nasıl içi rahat ediyor, hayret. biraz azar işitir geçer. herkesin içi rahat eder böylece. hayır, onun evinde ailesi karşı olacağı halde takılmak konusunda ısrar eden sizseniz siz haksızsınız.


  • cilekesgargi  (29.11.19 18:32:09 ~ 18:34:42) 
sen haklisin. tinder'da tanistigimizi soyleme diye uyarmasi gerekirdi, neticede annesinin gelmekte oldugu belliydi.


  • hot potato  (29.11.19 18:33:57) 
Kadın veya erkek ailelerin detay bilmesine gerek yok internetten deyip geçebilirdiniz. Kendi ailesine ikiniz hakkında ne kadar bilgiyi açıklayacağınızın sınırı o kişiye ait. Bence de dümdüz patavatsızlık sizin için sıkıntı olmayabilir ama muhafazakar olmasa bile insanların ailelerinin arkadaşlık sitelerinde gezdiğini bilmesine gerek yok. Siz ailesnize söylemeyi tercih ediyorsunuz diye herkesten de bekleyemezsiniz.

Özellikle de ilk defa görüştüğünüz halde detay vermemeliydiniz. Belki daha ilerde ortama bağlı olarak hem karşınızdakinin düşüncesini de bilirdiniz) söylenebilirdi ama ne gerek var? Doğrucu mu sevdi?


edit: el conquerador'cu tayfaya da cevaben yatak odasında da uç fantazileriniz olabilir ama başkalarının duymasını istemeyebilirsiniz. Utanıyosa yapmasın diye buna da diyebilir misiniz? Özel hayat neden "özel"? Her şeyi ailenizle paylaşmak malesef sizin medeni ve korkusuz olduğunuzu göstermiyor. Sadece dünyanın bu tarafında insanların özel hayatı bu kadar ortalıkta herkes de bu konuda yorum yapmaya bayılıyor aileler arkadaşlar... Utanmamanız malesef ailenizin medeni olmasından vs. değil bu ülkede erkeklerin rahat yetiştiriliyor ama her zaman da aile tarafından özel hayatına burnunun sokuluyor olmasıyla alakalı
  • eatpraylaw  (29.11.19 18:36:11 ~ 18:40:45) 
Kız haklı


  • basond  (29.11.19 19:50:03) 
çok saçma ya. erkek haklı. ben olsam ben de direkt tinder derdim.


  • xvyz  (29.11.19 20:50:55) 
erkek haklı. kızın önceden söylemesi gerekirdi. patavatsızlık falan da değil, ha bana sorsa ortak arkadaş derdim ince düşünüp. ama kimse ince düşünüp biri için yalan söylemek zorunda değil.

kızın evinde demlenirken annesi geliyormuş, hiç türk tipi bir aile gibi de gelmedi bu sahne bana ayrıca.
  • jangbogo  (29.11.19 20:58:41) 
Kız 100% haklı.

Ekşisözlükte, yani internetle haşır neşir olmuş, nispeten genç insanların yazdığı bir platformda bile tinder için olumlu yorumlar okuyamazken orta yaşlı kadından böyle bir açıklık beklemek düpedüz hata.

@ebabil +1
  • chitosan  (29.11.19 21:14:53) 
17-12'lik skorla kiz* hakli cikti. 7-0 onde baslamasaydi her sey farkli olabilirdi...


  • ateistanbul  (29.11.19 23:46:21) 
ortada haklilik veyahaksizlik diye bir durum gormuyorum.

soru sorulmus. cevap vermissin.

olan bu.
  • Leonardo~Da~Vinci  (30.11.19 00:10:28) 
kız haklı.


  • trgydl  (30.11.19 00:16:06) 
sevgili leonardo, keske herkes boyle dusunseydi. (en azindan haksiz olmazdim)


  • ateistanbul  (30.11.19 01:56:38) 
Kiz hakli diyenler evlilik alisverisinde telefonlarindan bahis sitelerine bakiyor


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (30.11.19 09:23:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.