[]

5k bütçeyle pc toplama

bir arkadaşım pc toplamaya niyet etti. ben de pek anlamıyorum, işin içinden çıkamayınca vatandan hazır kasa alıp geçmiştim.

arkadaşıma da şu linkteki ürünü önerdim;

www.itopya.com

edit: ssd'nin düşük olduğundan ve yükseltse daha iyi olacağından bahsettim, ssd eklenecek yani.

ne dersiniz? oyun oynayacak pc'de. ek olarak sadece monitör alacak diğer çevre birimleri var. en çok oynanacak oyun dota 2. diğer günümüz oyunlarını da ultra ayarlarda oynatsın diye bir takıntısı yok, medium-high oynatsın, biraz uzun süreli götürecek bir alet olsun yeter.

her türlü öneriye açığız, teşekkürler şimdiden.

 
bende bu sistemin çok benzeri var memnunum.ama anakartı asus tuf plus gaming'e yükseltsin ilerde oc yapmak isterse düzgün bir anakartı olmuş olur.


  • valkin rockefeller  (29.11.19 01:18:49) 
oc yapmakla falan katiyen uğraşmaz, ben çok iyi anlamıyorum, arkadaşım hiç anlamıyor :D, anakart tavsiyenizi ileteceğim, teşekkürler.


  • solitude ov the lonliest star  (29.11.19 01:23:09) 
Genel oldarak guzel bir sistem ama anakart konusunda ben de katiliyorum. OC icin olmasa bile secilen anakart olabilecek en en dusuk model. Bilgisayarin omru acisindan onu birkac tik yukseltmekte fayda var. Ayrica SSD'yi sadece isletim sistemi, temel programlar icin kullanacak ise 240 yeterli olabilir, mumkunse 512'ye yukseltsin tabi. Ama SSD'de 512 GB en dusuk seviye alacagima, 240 GB, NVMe bir SSD alirdim, cok daha hizli olur. Mesela hemen alttaki XPG 256GB SX8200 PRO PCIe Gen3x4 M.2 SSD cok daha iyi bir SSD. Ayrica oyun icin cok ultra takintisi yok demissin, eger biraz butceden kismak, ya da diger bilesenlere aktarmak isterse, ekran karti olarak RX 590 yerine RX580 de alabilir, 580 de ihtiyacini hayli hayli gorur.


  • Haldamir  (29.11.19 02:49:52) 
teşekkürler, öyleyse anakart ve ssd'yi upgrade edeceğiz.


  • solitude ov the lonliest star  (29.11.19 04:50:57) 
itopya biraz sıkıntılıydı sanki donanimhaberdeki ana konusuna bakmakta fayda var ama bir ara oradan da olumsuz şeyleri sildiriyorlardi:D


  • kahoan  (29.11.19 12:51:27) 
benzer fiyatlara benzer sistemler farklı sitelerden bulmak kolay, itopyadan almasak da olur :D fiyat/performans olarak sistemi netleştirelim de önce :D


  • solitude ov the lonliest star  (29.11.19 12:59:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.