[]

bu yaptığım eşeklik midir?

eşim yakın zamanda telefonlarımızın şarjları yarım gün bile gitmemeye başladığı için kendine de bana da telefon aldı. telefonu aldığından beri de aklında akıllı bileklik almak var. mi band 4 akıllı bileklikleri incelemiş, çok beğenmiş evde sürekli alsam mı, almasam mı, çok da güzel ama yav falan diye sayıklıyordu. benim de aklımda ona yılbaşı hediyesi olarak almak vardı.

az önce mesaj atmış senin bana alacağın yok ben verdim siparişi diye. sonuna da eklemiş senin beğendiğin ya da beğeneceğini düşündüğüm neye denk gelsem ben sana hemen alıyorum, ilk kez senden bir hediye bekledim onda da almadın çok üzüldüm demiş.

şimdi üzülmekte haklı ona bir şey diyemem ama açıkmamamı yaptım. evdeki bütçemiz şu şekilde kurulu. benim maaşım tamamen 2 krediye, bakıcıya, kredi kartı ve mutfak alışverişine ve faturalara gidiyor. hatta haftalık harçlığımı bile eşim veriyor çünkü onun maaşıyla sadece kira ve ekstralar ödeniyor. ekstralar dediğim aylık rutin şeyler değil de işte şu bozuldu almamız lazım gibi şeyler. kısaca benim elimde öyle sürpriz yapmalık bir para olmuyor.

ama bu ay bakıcımız 15 günlük izin istedi. önümüzdeki ay maaşını yarım ödeyeceğimiz için ben de aralık ayının maaşından elimde artanın bir kısmıyla da ona yılbaşı hediyesi olarak o akıllı bilekliği alırım diye hesaplamıştım. bu ay alsam elimdeki ödemeyi yetiştiremeyeceğim yine ondan destek istemem gerekecek. ona alıp ona ödetmektense nakitle alırım hediye ederim diye niyetlendim.

ona da bu şekilde açıkladım ama inanmadı açıkçası ve çok zoruma gitti. çünkü gerçekten yoğun şekilde çalışıyorum ve eşim vermezse maaşımdan elime harçlık bile kalmıyor. üstelik maaşımla ödenen 2 kredinin yüksek meblağlı olanı da onun abisiyle girip batırdığı işin borcu. işe girerken ortak girdiler ama batınca bütün borç bize kaldı kısaca. bununla ilgili tek kelime etmedim. 15 ay kadar daha da bu düzen böyle gidecek üstelik 3 senemi bankaya ipotek ettim ses çıkarmadan ama zaten yapacağım bir sürpriz için ben sana şunu şunu yaptım da sen bi şunu alamadın gibi sitem duymak canımı yaktı.

gerçekten hediye konusunda çok zariftir o bir gerçek. hani hediye derken de hep pahalı şeyler olarak değil. soğuktan dudaklarım çatlamış kanıyor diye ben günde 8 tane eczanenin önünden geçip gidip aklıma gelmezken o gidip dudak nemlendirici alıp hediye ediyor mesela. ince düşüncelidir hakkını yiyemem. ama bu ay elimde para olmadığını bile bile benden bunu beklemesi de kendini boşa beklentiye sokmak değil mi? senin düşünüp alman lazımdı ben zaten onu sana ödetmezdim diyor ama yine de nasılsa o öder diye almak da bana saçma geliyor. benim ona hediyemse ben ödemeliyim çünkü kese ne kadar ortak olursa olsun.

neyse çok uzatmayayım. hak da veriyorum ama halimi de biliyor. bu şartlar dahilinde ben yine de borç harç alıp hediye etmeli miydim, eşeklik mi etmişim?

ben kadın tarafıyım bu arada.

cevap verenlere şimdiden teşekkürler

 
o eşeklik etmiş, düşüncesizlik yapmış. boşver.


  • candide  (28.11.19 14:32:34) 
sende bir şey yok. para düzeniniz yanlış. ikinizin de maaşı bir hesaba akmalı, buradan kredi vs borçlar ödenmeli, iki kişi de ayrı kredi kartıyla istediği gibi harcama yapıp kartların borcu bu ortak hesaptan ödenmeli. harçlık istemek nedir?


  • Jesus Christ  (28.11.19 15:06:40) 
Siz onun parasıyla ona hediye almanın ne anlamı var diye düşünüyorsunuz ama bu konular mantıkla düşünmeye gelmiyor, kadınlar bir nevi test ediyorlar bazen beni düşünüyor mu diye. Saçma da gelse hediyeyi alıp sonradan paranız yetmeyince hediyenin lafını etmeden destek isteyecektiniz. Mutlu olacaktı.
Ha burdan söylemesi kolay, aynı durumda olsam ben de mantığa takılıp yaptığınızı yapardım ayrı konu.

  • mikro patlama  (28.11.19 15:10:53) 
@mikro patlama tarafları yazmamışım ama kadın tarafı benim :) ama dediğiniz gibi çok hesaba kitaba girmeden almak gerekiyordu sanırım. gerçekten onu mutlu edecek bir hediyeymiş fark edemedim.


  • kakamelsokoban  (28.11.19 15:12:48 ~ 15:13:58) 
Eminim okuyan çoğu kişi @mikro patlama ve benim gibi sizi erkek eşinizi kadın sanmıştır bu hikayede.

Sanırım bu tüm sorunların cevabı olur!
  • John Bloor  (28.11.19 15:19:10) 
gecmis gitmis artik. demek ki biraz ozenilmek istiyor. ufak bir hediye alin ama hani maddi degeri olan bir sey degil de, biraz arastirarak buldugunuz veya icinde biraz emek olan bir seyler. gonlunu alin, kendinizi affettirmek degil bu. affedilecek bir durum yok ama kirilmis sonucta.


  • jimicik  (28.11.19 15:33:45) 
Jesus Christ+1
para düzeni yanlış.
evlilikte senin paran, benim param, harçlık vs. tarzı şeyler olmamalı.
olduğunda, en iyi ihtimalle bu tip şeyler yaşanıyor.

bir insanın karısına dudak nemlendiricisi almayı düşünmesi incelik, ama bunu "hediye ediyor" diye görmeniz de tuhaf bence.
maddi dünyalarınız dudak nemlendiricisini hediye olarak görecek kadar ayrıysa, bahsettiğiniz kredi onun maaşından ödenmeli o zaman.
orada da sizde fazla sorumluluk alma durumu var demek ki.

hevesi kırılmış, ama yine de insan yılbaşı bu kadar yakınken, "belki yılbaşını bekliyordur" diye düşünür, yılbaşında da almazsa böyle trip yapar.
ne bileyim, biraz garip ve sağlıksız olmaya meyilli bir ilişki yapısı.
  • blatta hiberna  (28.11.19 15:44:14 ~ 15:45:11) 
Senin paran benim param olayı tuhaf. eşin bu hediyeyi senden beklediyse çift olarak bu hediyenin alınamayacağı bir maddi durumunuz yokmuş demek ki. o almış zaten kendi kendine. ya paranız ortak olacak ya da oturup konuşacaksın onunla, benim elimde sana ya da kendime ekstra bir şeyler yapacak bir para kalmıyor diye, ona göre ayarlayacaksınız ödemeleri. "Halimi biliyor", "destek isteyecektim" falan cidden garip. Evlilikte senin halin benim halim mi olur :/

o, eşimin elinde para var ya da yok şeklinde düşünmemiş bence. Sanki aranızdaki para ayrımını o senin kadar ciddiye almıyor. Bir şekilde ödenirmiş, kimin ödediğinden bağımsız hadi paramızla bu ay sana şu bilekliği alalım desen ya da kartla falan alıp sonra bir şekilde ödense mutlu olacakmış gibi geldi bana. Yine de trip atmasa iyi olurmuş tabi.
  • aquarium  (28.11.19 15:56:07 ~ 15:59:10) 
Jesus Christ'a katılıyorum. Acayip saçma bir düzeniniz var, ilk aksilikte patlamaya hazır gibi görünüyor ki zaten dandik bir bileklik için direkt "ben onun abisinin borcunu ödüyorum" kartını çekmişsiniz bile (ona olmasa bile bize). Olan biten tamamen erkeğin mallığı diye düşünüyorum.


  • roket adam  (28.11.19 16:07:47) 
duyuruda ikinci oldu bu, uzun uzun okuyup son cümlede ??? oldum. sen nasıl kadın olursun ya?

düzeniniz saçma evet anlatmışlar zaten. bunun dışında kocanla öncelikleriniz farklı olduğundan bu yanlış anlaşılma ortaya çıkmış. burada ben sana hak verdim sayın duyurucu.

2 kredi ödeyen adamın akıllı bileklik neyine yahu??
  • windows95  (28.11.19 16:55:32) 
eşiniz aldığı cevaba rağmen şımarıklık yapmış. sonuç olarak para dağılımı düzenli ya da düzensiz kısmına girmeden sizin ne kadar paranızın olduğunu tahmin edebiliyor olmalıydı.

olan olmuş ama açıklama da yapıldığı halde inanmayıp tavır almasını tekrar söylüyorum şımarıklığına bağlıyorum.

tamam o size hediye vs alıp mutlu ediyor olabilir ama bunları ben alıyorsam sen de alacaksın beklentisi ile mi yapmış ki "senin bana alacağın yok.." diye çıkışmış. buna da anlam veremedim.

siz yine de şımarık kardeşimizin gönlünü yapabilmek için mi band 4 için farklı kayış/kordon alabilirsiniz ya da bluetooth kulaklıklar vs. var müzik dinlerken mi band üzerinden ses açar, şarkı geçer, çağrıyı bileklikte görüp kulaklıktan yanıtlar hiç telefonu çıkartmakla uğraşmaz...
  • eeb  (28.11.19 17:02:23) 
Durumu herkes kendince yorumlamış zaten ama bence içinde bulunduğunuz durum son derece kırıcı bi durum olmuş. Bi de eşeklik mi ettim diye sormuşsunuz.
Jesus christ’in yazdıklarına kısmen katılıyorum. Eğer eşinizde harçlık alacak bir düzeniniz varsa jesus’un düzeneği daha rahat olabilir. Sonuçta ben yaptığım her harcama kalemini eşime izah etmek zorunda kalmamalıyım.

Eğer size harçlık veriyorsa bu belli bir miktardır ve normal harcamalarınızın dışında bir şey beklemesi abuk olur. Serbestçe para çekebileceğiniz bir kartınız vs olsaydı o zaman bana bi bileklik bile almadın diye şaka yollu takılabilirdi. Bu şekilde çocuk gibi bir de mesaj atarak söylemesi biraz garip olmuş.
Bence bu konuyu yüzyüze konuşup çözebilirsiniz. :)
  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (28.11.19 17:25:37) 
Sen haklisin. Esin sig bir tuketim cilginligina kapilmis ozellikle akıllı bileklik gibi %90'in alip kullanmadigi bir sey icin. Boyle giderse daha cok kredi odersiniz. Ki aciklamissin yilbasinda alacaktim diye. Cok yuz verme.


  • hot potato  (28.11.19 17:55:22 ~ 17:56:31) 
Hot potato +1
Jesus Christ +1

  • hurt  (28.11.19 18:37:24 ~ 18:39:07) 
Son ana kadar erkek oldugunu dusunmustum. Sasirtici


  • postmodern rh  (28.11.19 18:54:02) 
Bu kadar kredi ve borç batağındayken ekstra telefonlar, bileklikler falan... Büyük geçmiş olsun.

Bu anlattığın senaryoda senin düşünmeni gerektirecek bir durum yok fakat endişelenmen gereken daha büyük bir olay var bence.
  • fxinturevi  (28.11.19 19:11:59) 
yalniz basliktaki bunca "ben erkek tarafi sanmistim" "kadin tarafi olduguna inanamadim" yorumlari ne kadar geri kafali bir toplum oldugumuzun ozeti adeta.


  • hot potato  (28.11.19 19:14:52) 
Haklisin kocan yanlış yapmış


  • basond  (28.11.19 19:49:02) 
1 yıllık evliyim. yeni ev aldık, kredi ödüyoruz, borçlarımız var ve ben çalışmıyorum eşimin maaşı ile evi döndürüyoruz. benim ya da eşimin de içi gittiği o kadar çok şey oluyor ki ama ikimiz de şu sıralar gereksiz harcamalar yapmasak çok iyi olur diye sakin sakin konuştuk ve lüks tüketim defterini neredeyse kapattık. maalesef durmaksızın bizi tüketmeye yönelten bir dünyada yaşıyoruz. neyse, evlilik, birliktelik ya da arkadaşlık ilişkileri içerisinde sana şunu şunu yaptım ama senden hiçbir şey göremedim tarzı laflar bana tehlikeli geliyor. illa maddi bir şey mi almak, hediye etmek lazım? ayrıca 2 ay takıp bir kenara atacağınız bileklikler için kalp kırmaya değmez. bir üst modeli çıkınca sıkılacaksınız.


  • Sakinolmamlazim  (28.11.19 20:13:20) 
5 sevgi dili diye bir kitap var. Kitabın ismi, kapağı aşırı ama aşırı tırt duruyor aşırı kötü bir önyargı bırakabilir ama alın okuyun. Ucuz zaten. Hatta internette PDF’i falan vardır belki bir okuyun. Kolay okunuyor. Onu okuyunca neden eşinizin sizden o hediyeyi beklediğini anlayacaksınız.

Eşiniz sizden o bilekliğin “maddi değerini” beklemedi. O bilekliğin temsil ettiği şeyi bekledi. O bilekliğin onda neyi temsil ettiği işte bu bahsettiğim kitapta güzelce açık açık anlatılıyor.

Yani bir milyon dolarlık bir hediye eşinizde aynı şeyi temsil etmeyecek. Aynı etkiyi yapmayacak. O bileklik yapacaktı sadece. Çünkü o bilekliği almanız eşinize sadece onu çok sevdiğinizi hissettirmeyecek, onu dinlediğinizi, anladığınızı, hislerini paylaştığınızı hissettirecekti.

Ben tam anlatamadım belki kusura bakmayın siz en iyisi o kitabı bir alın okuyun. Haklı haksız yok yazdığınız hikayede sadece farklı sevgi dillerini konuşan iki insanın anlaşamama sorunu var.
  • levpontryagin  (28.11.19 22:17:18) 
5 sevgi dili kitabını biliyorum. ben lisede iken anneme bir bayan arkadaşı önermişti. gerçekten çok doğru tespitleri var. ve o günden sonra ilişkilere bakarken ben de öyle bakıyorum. ve burda son yorumun bu kitaptan bahsettiğini görünce çok şaşırdım ve bir o kadar da cuk diye yerine oturmuş bir şey olduğunu düşündüm.

mesela bana bir adam istediği kadar sevdiğini söylesin benim için birşey yapmadıkça misal kuru temizlemeden montumu almaktır vs ben o şeye inanmam. ama kız kardeşim iki sevgi sözcüğüne ve sarılmaya tav. kesinlikle aynı dili konuşmamak gibi birşey. çözebileceğiniz bir durum. ve de bir kişi nasıl davranıyorsa çoğunlukla o kişinin sevgi dili odur. bir tane sevgi dili olmak zorunda değil, muhtemelen ağır basan bir tane vardır. bence bu eşinizde size de hediyeler almasından yola çıkarak hediye alması bir sevgi dili olabilir. o sebeble de size kırılmış olabilir.

burdaki yorumların sertliğine bakmayın sonuçta o kişi sizin eşiniz hayat arkadaşınız. ancak ödeme planı bana da size fazla yüklenilmiş gibi geldi. bu şekilde bile devam etse eşinizi alın karşınıza konuşun. evet kadın erkek eşit olmalı evet şöyle böyle. ama malesef içinde yaşadığımız toplumda hala bu bir gerçek değil. ve ister istemez her gün onunla şekilleniyor düşünüyoruz siz düşünmeseniz ailesi düşünüyor. kadın olarak bu kadar ödeyebilirsiniz hepsini de ödeyebilrsiniz, çok modern bir ilişkiniz de olabilir, ama yine de eşinizle toplumun normları ile konuşmalısınız hatırlamış olur bazı şeyleri, ki bence gayet de etkili olacaktır.
  • mobydick  (28.11.19 23:33:23) 
Para duzeniniz gercekten cok yanlis ve sizi ayni evde iki ortak gibi yapiyor. Calistiginiz halde esinizden harclik bekler duruma dusmussunuz.

En dogrusu ortak hesaba gelip oradan kullanilmali tum paralar +1

Esiniz soyle hakli en azindan bu niyetinizi biraz gormek ister soyle ki “tamam tamam yilbasina dogru bakariz ;)” falan gibi. En azindan alma niyetinde olacaginizi bile beklerdi sonucta olumcul bi ihtiyac degil. Biz de esimle yapiyoruz oyle bazen inanin daha eglenceli oluyo beklemesi:)

Ama hesaplar kesin birlestirilmeli. Yoksa aile olarak birlesemez sen paran benim param daha cok devam edersiniz.

Bu arada bi tek ben okurken taraflari dogru anlamisim sanirim :)
  • bike235i  (29.11.19 08:06:15) 
Eşek olan eşin, kusura kalma.


  • el conquerador  (29.11.19 08:13:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.