[]

Çalışma odası aydınlatması için fikirler

merhaba

tepeden aydınlatmalı, 3x7 metre civarında, küçüğümsü orta boy dikdörtgen bir çalışma odam var. bu odada eski bir ev arkadaşımdan kalma, şeffaf açık morumsu camdan dandik bir sarkıt var ve ışığın yayılmasını engelliyor. gölgeler çok karanlık kalıyor.

odada genellikle gece çalışıyorum ve tepemdeki yarım yamalak sarı ışıktan çok rahatsızım. cihazları gece modunda kullansam da gözlerim yoruluyor. elimdeki masa lambası da çok kuvvetli kalıyor. bütün ışıkları kapatsam çok karanlıkta da gözlerim yoruluyor. ışık rengi ve yeri konusunda çıkar bir yol bulamadım. köşeler de dolu, lambader için pek uygun bir oda sayılmaz. özellikle tepeye açık bir sarkıt ve ışığı kuvvetli bir ampul alsam diyorum ama ışığın rengine karar veremiyorum.


tavsiyelerinize açığım, teşekkürler.

 
Dimmer anahtar


  • ganosh  (27.11.19 17:38:43) 
Masa lambanı duvara çevir duvardan yansısın.


  • Hakan1980  (27.11.19 19:11:37) 
duvar lambalari daha iyi.

beyaz isik yorucu, sari isik ic karartici. acik sari gibi bir sey bulunursa guzel olur. ya da beyaz isik ama lambanin cami ile rengi kirilabilir.
  • batlegolas  (27.11.19 20:02:45) 
Çözüm duvardan yansıtma, ampulü görmemelisin yani. Duvar beyaz olmalı ama. Renk sağlık açısından sarı.


  • mikro patlama  (27.11.19 21:40:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.