[]

tutacağına inandığınız mobil app fikri (ama bir türlü yaptıramadınız)

böyle projeleriniz var mıydı, varsa nelerdi?

fikri paylaşmasanız da hala yaptırmak istiyor musunuz?


 
Evet var istiyoruz. silikon vadisine gidip sunum yapacak bütçe ve tanıdık lazım


  • iamx  (27.11.19 12:29:24) 
O isi yapamiyor ya da yaptiramiyorsaniz tutmaz zaten.

50 kere yazdim. Fikir mikir hikaye. O isi yapabilecek kisi her türlü yapiyor. Yazilim isleri yapiyoruz kardesimle. Millet fikrim var diye ulasiyor bize. Anlatiyor, beyefendi facebook istiyor 5-10 bin liraya. Boyle kisilerle calismiyoruz biz.

Zaten konusmanin yarisi " ya hocam aslinda is cok basit zaten, 5 bin cok yani, sinirsiz hosting aldim 200 liraya zaten o cepte dert etme" seklinde geciyor.

Kisaca oyle fikrim var mobil app olacak en kibar tabirle sacmalik. Ya saglam para gomebilecek durumda olup yazilim ekibi kuracaksiniz, ya bir yazilimci sizin gibi fikre gonil veren yazilimci bulacaksiniz ya da yazilimi kendiniz yapacaksiniz.
  • duygusuzromantik  (27.11.19 12:35:00 ~ 12:36:14) 
var. a'dan z'ye kendim yapıp, eksiksiz olarak piyasaya çıkmak istediğimden bir süre sonra tıkanıyorum. yüzde 80ini bitiriyorum bi gazla, yüzde 20de nefesim tükeniyor. kimseye de söylemiyorum niyeyse (çalınması değil derdim).

ele işte. ama bi gün yapıcam askdjasld. burdan da tanıtırım.
  • brkylmz  (27.11.19 12:38:21) 
Var. Ama öyle orijinal bir şey falan değil. Güzel yazılar yayımladığımız sayfamızın appini yapmak istiyoruz. Bildirim falan yollasın yazı gelince.

Beceremedik :d
  • lisw  (27.11.19 12:42:07) 
@iamx
Bu kadar guveniyor ve kazanacagina inaniyorsaniz kredi cekip gidin silicon vadisine.

Tanidik olayi olarak neyi kastediyorsunuz bilmiyorum ama tanidik olmadan catir catir is yapabiliyorsunuz bu yeni dunyada.
  • duygusuzromantik  (27.11.19 12:42:13) 
var. şu an prototipini hazırladım. yazılımcı ekip arkadaşı arıyorum


  • bagcivan  (27.11.19 13:06:25) 
kesinlikle var. yüzde 100 de tutacağına inanıyorum. ama güvenip söyleyemiyorum


  • ground  (27.11.19 13:16:52) 
her türlü teknoloji işinde
satış en az ürünü geliştirmek kadar önemli.

1- Ürünü geliştiren, fikri bulan ürüne karşı duygusal bağ hissetmemeli, piyasanın / kullanıcının / test grubunun ihtiyacına, tepkisine göre anında fikrini silip atabilmeli, başka bir türe geliştirmeli, illa benim ilk fikrim gibi olacak diye ısrar etmemeli.
2- Satış satış satış, yazılımcı adam çok istisnalar harici satış yapamaz.
  • Corc  (27.11.19 13:34:42) 
var, burada yazmayı tercih etmem ama günlük yaşamımda veya bu iş ile ilgili görüştüğüm kişilere en detaylı şekilde saklamadan anlatıyorum çünkü benden başka bu işi hayata geçirip hakkını verecek kişi olduğunu düşünmüyorum, zaten ürünün yapılmışı var fakat değerlendirmeyi beceremiyorlar.

becerebilecek ve işi dönüştürüp geliştirebilecek bilgi ve enerji bende var, yazılımcı ekip ve para da vardı ancak o sırada ölüm kalım ailevi ekonomik problemler kombo denedi ve ertelemek durumunda kaldım.

Hala yaptırmak istiyorum, işin bütçesi başlangıçta 50bin dolar civarı ancak 5 yıl içinde yapmam gereken 50bin dolar tutarında bir altyapı ve ekipman güncellemesi söz konusu olacak, o beni biraz düşündürüyor.
Ne yazık ki o güncellemeyi yapabilmem için işin bu şekilde başlaması da bir mecburiyet.

Toparlanıp başlayabilir miyim bilmiyorum ama bu işi yapmazsam gözüm açık gidecek o yüzden normal yollardan yapamayacağım kesinleşirse çok ciddi bir risk alıp yardıracağım.

oldu oldu, olmadı ilerde youtube'da şimdinin "eski piyango talihlisi şimdi açlıktan e-5'e çıkıyor" tv haberleri gibi "app hayalinin peşinden giderken evsiz kalan mallar" tadında programlar olacaktır, orada izlersiniz :D
  • kambek  (27.11.19 13:53:14) 
Valla vardı, oturdum yaptım, tutmadı. Yapcak bişey yok.

Ama üstteki arkadaşların da dediği gibi, "yaptırmak" isteyen çok sıkıntılı insanlar var. @duygusuzromantik'in cevabının altına imzamı atarım.
  • plutongezegendegilmi  (27.11.19 14:12:17) 
var, vardı.

projemin peşinden koşup kendimi kapatmak yerine müşterilerimin bana yaptırdığı ve ne kadar para kazandırdığını bildiğim uygulamaları, müşterilerimin takibinde olan diğer şirketlerin uygulamaları gibi uygulamaları kendime geliştirip para kazanma yolundan gittim. şu an çok da güzel şekilde ekmeğini yiyorum.

projemin, fikrimin hala kaliteli olduğuna inanıyorum. şimdi ihtiyacım olan tek şey yeterli zaman. ama her şeyi arkaplana atıp, fikrimin peşinden gitseydim hem aç hem de başarısız olma imkanım olabilirdi.
  • skid row  (27.11.19 16:20:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.