[]

20.000 tl bütçeli proje fikirleri

Bulunduğum şehirdeki belediyeden 20.000 tl kadar proje destek sözü aldım. Tamamını kullanacaz diye bir kaide yok tabi ama hem şehire hem insanlara dokunacak, farkındalık yaratacak, yaratıcı fikirlere ihtiyacım var.

Beyin fırtınası kısmına geçmeden hafiften yeller misiniz? Neler yapılabilir?


 
Bulunduğunuz şehirdeki sorunlar neler? bir soruna çözüm bulmak hep iyi bir fikir gibi gelmiştir bana.

engelli vatandaşlar,
sokak hayvanları
kadınlar ve yaşadıkları problemler
sanat
trafik
hastalıklar
beslenme ile ilgili problemler
kitap okuma alışkanlığı
makerspace
tasarım ve sanat atölyesi


aklıma gelen ilk keyworlder
  • cedric tweedledee  (27.11.19 00:16:29) 
@duygusuzromantik destek almadım. Uygun bir proje üretirsem destek alabileceğim yönünde söz aldım.


  • burty  (27.11.19 00:24:37) 
istihdam yaratacak, insanlara iş öğretecek bir şey yapmanı öneririm özellikle. günümüzün en büyük problemi insanlarda para edecek skill'ler olmaması. çilingirlik, marangozluktan tut grafikerliğe kadar her şey olabilir.


  • roket adam  (27.11.19 00:41:34) 
Neresiydi tam hatırlamıyorum, Kayseri Bünyan olabilir. Böyle önceden dokuma halılar meşhurmuş da sonra zayıflamış mı ne, sonra da belediyenin teşvikiyle canlandırılmış galiba. Hem ev kadınlarına iş güç, hem ekonomi, hem de ilçeye değer katan bir şeydi. Baya sallıyor olabilirim şu an ama böyle bişeylerdi.

Ana fikir de şu, eğer bölgede unutulmaya yüz tutmuş ama canlandırılsa güzel sonuçlar verebilecek bir şeyler olabilir.
  • senolll  (27.11.19 01:40:54) 
Ben olsam şehirdeki tüm taksileri bir çatı altında toplayacak bir uygulama yapardım.
Ya da yabancıların şehire gelirse ne yiyeceklerini, nereyi gezeceklerini, nasıl toplu taşıma kullanacaklarını detaylı gösteren bir uygulama.

  • etna  (27.11.19 12:53:27) 
çocuk tiyatrosu yapın


  • kveldulv  (27.11.19 14:49:52) 
yaratici degil ama parklara satranc masalari yaptirmak


  • jimicik  (27.11.19 15:48:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.