[]

Öğretim üyesi veya görevlisi olma şartı

Uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisansı yapıyorum. Mezun olunca öğretim görevlisi olabilmem için nelere sahip olmam gerekiyor?




 
Aslında whily bir nebze haklı, yüksek lisans öğrencisi olarak araştırmayı ve bu sorunun yanıtını çok basit bir google aramasıyla bulabiliyor olmayı bilmeniz-öğrenmeniz gerekiyor hepsinden önce.Ancak ben o kadar sert olmayayım, bilgi vermeye çalışayım.
Öğretim üyesi olmanız için doktora tamamlamanız, daha sonra kendinize uygun bir kadro için üniversitelerle görüşmen gerekiyor. Diğer kadrolar gibi değil, öğretim üyesi olarak atanmak için çoğu zaman direk size ilan açılması gerekiyor.

Öğretim görevlisi olmak için temel şartlar, yüksek lisans mezunu olmanız veya alanınızda en az 2 yıl tecrübe sahibi olmanız. Ancak, her üniversite her bölüm için farklı farklı şartlar isteyebiliyor, bunları görmek için herhangi bir üniversitenin herhangi bir akademik personel ilanını inceleyebilirsiniz.

Yüksek lisans yaparken bir de araştırma görevlisi olma seçeneğiniz var, onun da benzer şartları bulunmakta. Tabi ki her iki ilan için de ales+ dil puanlarınızın var olduğunu ve yüksek olduğunu var sayıyorum.

Son olarak, prole'in söylediğine ekleme yapmak istiyorum. Günümüzde maalesef bu işler genellikle "referans" ile oluyor, ama genelliklenin altını çizmek isterim. Umudunuzu kaybetmeyin.
  • tss  (26.11.19 22:46:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.