[]

Ankara Antlasması ile ilgili birkaç soru...

1-ingiltere yerine iskoçya, irlanda veya galler daha mantıklı olur mu?
2-danışman firmayı kesinlikle onerir misiniz, yoksa kendim halledebilir miyim?
3-basvuracagım isle ilgili hic tecrubem ve referansım olmasa red mi yerim?
4-mutlaka kendi isimi kurmak zorunda mıyım, bir firmada calısamaz mıyım?

tesekkurler

 
irlanda dahil degil
ise basvurmuyorsun is kuruyorsun
aa ile bir firmada calismadan once 1 yil ukde calisiyor olman gerekiyor
  • joelskellington  (27.11.19 00:12:16) 
bu anlasmayla gidip, baska bir firmada calisamazsin. onun vizesi ayri, tier 2 olmasi lazim. iscilik yapacaksan, belki kendi firman uzerinden calistigin yere fatura kesersin o kadar. boyle yapanlar var ve geneli donerci, duvar ustasi vs vs. ingilizcen varsa, baska ankara anlasmasiyla gitmis birinin basvuru evraklarina, dilekcelere vs bakabilirsin. yeterli duzeyde ingilizcen yoksa, yardim almak zorundasin.


  • ubi dubium ibi libertas  (27.11.19 00:21:15) 
Geçenlerde kanada ile ilgili bir duyuru açmıştınız sanırım. Kafanız normalden fazla karışık. Bence biraz durulup yavaş yavaş araştırma yapın.


  • fxinturevi  (27.11.19 03:13:43) 
@tangoalfa veya @ubi dubium ibi libertas

baska yerde calısıp kendi sirketine fatura kesme olayı nasıl oluyor? ek olarak sadece contractor statusunde mi calısabiliyoruz?


@fxinturevi

onumdeki en mantıklı secenegi bulmaya calısıyorum :)
  • s0phiesw0rld  (27.11.19 13:02:35) 
@s0phiesw0rld, kendi sirketin uzerinden hizmet veriyorsun. meslegin nedir bilmiyorum, bu yuzden birkac ornek vereyim. mesela, insaat sirketini kurarsin ve bir sirketin bina onarimi isini alirsin. Onlara fatura kesersin sirketin uzerinden. Adamlar sana is verirler, ama onlarin elemani olmazsin yani. Cok kucukler isler yapsan dahi, bununla ilgili firma acabilirsin. Duvar ustasi olarak ingiltere'ye gidemezsin ya da orada programci olarak calisamazsin baskasinin firmasinda bu vizeyle, lakin kendi sirketini kurup kendi firman uzerinden birilerine hizmet verebilirsin.


  • ubi dubium ibi libertas  (27.11.19 13:22:01) 
ingiltere iskocya ve galler ayni ulkenin parcalari. irlanda alakasiz, baska bir ulke.


  • hot potato  (27.11.19 19:36:44 ~ 19:37:06) 
su antlasmanin olayini anlamadim gitti. burada anlatildigi gibi kolay olsa (dandik bir sirket ac, saga sola fatura kes o arada donercide calis, vs.) her sene onbinlerce insan bu yolla ingiltere'ye uzar onunu alamazlar, bir bit yenigi vardir kesin…


  • cooperr  (27.11.19 20:02:14) 
@tangoalfa ve @ubi dubium ibi libertas

cok tesekkurler detaylı anlatım icin. o zaman uk'de isimiz tutmazsa ve mesela bulasıkcılıga basladıysak firmamız neyin ustuneyse o alanda fatura kesiyoruz calıstıgımız yere. peki bu miktarın senelik bir alt limiti var mı ve banka hareketlerini humuket takip etmiyor mu?

@hot potato

kuzey irlanda'da uk'in parcası oldugu icin ankara antlasması dahilinde olmalı

@cooperr

herseyden once uk'de is kurmak sermaye, is tecrubesi ve referans gerektirdigi icin cogu kisinin gozu korkuyor bence
  • s0phiesw0rld  (27.11.19 20:46:30) 
kuzey irlanda tamam da irlanda dersen 100% republic of ireland anlasilir.


  • hot potato  (27.11.19 20:56:25) 
@tangoalfa burda 4000 pound kazanip surunuyorsun gibi seyler yazma sonra saati saatine 15 avro yapip kendini Bill Gates sananlar bosuna kafa utuluyor. ayda 4000 pound yapip luks icinde sessiz sakin yasayacagin bir hayat londra'da size bekliyor demen lazim. komisyonu da 1000 pound yap zira arkadaslar zenginlige bolluga gidiyor, elini korkak alistirma :)


  • cooperr  (27.11.19 23:32:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.