[]

İş konusunda çok sinirliyim, tavsiye verir misiniz?

Merhabalar,

İş konusunda çok sinirlendim bugün çıkarken. Yılsonu nedeniyle projelerin deadline'ları yığılmış durumda, ve hiç preprod testi yapamazken prod geçişi yapacağız başka departmanlara bağımlılığımız yüzünden onların preprod ortamları yokmuş. Hiç ne doğru düzgün happy path yapabildik ne de başka bişi, sırf yılsonuna yetişmesi gerekiyor diye yazılım geliştirmeye aykırı işler yapıyoruz. Girmemiz gereken script'lerin çalıştırılacağı ortamlar çalışmıyor, bir de bu insanlara ulaşmak için çaba harcıyoruz.

Ben bunları yetiştirebilmek için 3-4 aydır canımı dişime taktım. Her türlü sorumluluğu aldım, gece 10-11'lere kadar çalıştım kimse mesaiye kalmıyorken. Ama gidip müdürümden terfi istediğimde benim ağzıma bal çalıp gönderiyor. Bana ne olumlu, ne de olumsuz bir cevap dönüyor. Belki de en çok performans gösteren kişilerden olmama rağmen yeni bir teknoloji diye muhtelemen yan gruptaki arkadaşlara terfi verecekler, ben de ağzım açık izleyeceğim.

"Tamam sakinim" demek isterdim size ama değilim gerçekten. Kızgın değilim ama kırgınım bu şekilde işlemesine işlerin.

Örneğin bu gece bir geçiş var ve benimle alakalı olmayan 2 geliştirme için benim yine de bankada olmam gerekiyor en tecrübeli ben olduğum için, ama hiç gitmek istemiyorum, dediğim gibi prod ortamı için çalıştırılması gereken script'ler bile girilmedi. Ama kimsenin bilgisi yok bu durumdan.

Tavsiye verin bana nolur, gitmeli miyim ben bu akşamki geçişe sizce?

 
kahveni al git. madem en tecrübeli sensin, bir görünürsun, sıkıntı yoksa eve dönersin.


  • malheiros  (25.11.19 19:12:54) 
posta koyacaksan da isini garantiye almadan yapma derim ben. ufaktan baska is bak belki bakarsin baska bir is cikar karsina. o zaman icinden ne geliyorsa yapar, soylersin ama simdilik sakinligini koruman lazim bence. ben olsam oyle yapardim. is hayati fevriligi kaldirmiyor maalesef.


  • in vino veritas  (25.11.19 19:21:27) 
İki farklı konuya değineceğim, bundan 10 gün öncesine kadar 2 aydır preprodda test yapacağım diye can çekişiyordum. Benim yapmam gereken testler için aralık başına kadar vaktim vardı. Bırakın 1 günü, 1 saat bile esnetilemeyen deadlineımız var.
Benim işimi bitiremememdeki sebep prod’a eklenen yeniliklerin (yeni bir özellik veya arayüz olabilir) preprod’a tanımlanmadan yapılmış olmasıydı. Güncelleme ve geçiş beklerken ben de uzun mesailere kaldım. İşin yetişmemesini geçtim, banka zifiri karanlık olduğundan korkup istemsizce dişlerimi sıktığımı işten çıkarken farkediyordum. Hele son hafta, bt’den birinin de benim gibi fazla mesai yapıp geçişleri tamamlayabilmesi için her şeyi verirdim. Bunu samimi söylüyorum. Pasta, börek, çörek ne olursa... bunlar neden anlattım. Yapılan işin arkasında siz varsınız, önünde başka insanlar. Sizin yapacağınız işe muhtaçlar. Kendinizin, yaptığınız işin değerini bilin diye uzun uzun yazdım.

Terfiler ise artık ne yazık ki ölçülebilir değerlendirme sistemleri sonucunda verilmiyor. Muhtemelen terfi alacaklar 6-7 ay öncesinde bellidir ki siz de bu kişilerin kim olduğunu tahmin ediyorsunuzdur.

Verilen her emeğin, harcanan her zamanın da çalışan insana olumlu olarak döndüğünü gördüm. Belki bankanızda değil ama başka bankada...

Bence bu akşam gidin, güzel taze bir kahve alın yanına seviyorsanız cheesecake. Sizin alanınız olmayan bir konuda size ihtiyaçları var. Bu sizin gururunuzu okşamalı. Bir de, gitmeyip de yarın tatsız bir laf duyarsanız daha çok üzülürsünüz.
  • irene  (25.11.19 20:20:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.