[]

Prudencio Saez Gitar neden pahalı?

Gitar çalanlar merhaba.

Ya yiğenim gitar çalıyor. Benim hiçbir alakam yok. Hep bu marka istiyordu. Ben kendisine haberi olmadan hediye alayın diyorum ama bu Prudencio Saez neden bu kadar pahalı? Muhtemelen daha pahalı gitarlarda vardır ama normal sıradan gitarlardan 4 kat pahalı neredeyse.

Ağacı mı farklı? Sesi mi daha güzel? Nedir olayı?

 
baktığın modelin fiyatı nedir merak ettim?

prudencio ispanyol bir marka, gitarları da olduıkça kaliteli, sadece klasik değil flamenco da üretiyor. çok çeşitli fiyatlara gitarlar mevcut ve prudencio yerine başka bir marka baksa yine de aynı fiyatlara gelirdi.

bizim iki kötü şeyimiz var. birincisi türk parasının dolar euro karşındaki durumu ikincisi de herşeyden deli gibi gümrük alan devlet.

yani 250 dolar ise bu gitar dışarıda burada kesinlikle 750 dolara gelecektir.

bir de esteve markası var, hatta sanırım esteve markası çok popüler, prudencio ve esteve kullanıp da gitarım kötü diyen ya da enstruman arayışında olan pek kimse görmedim.
  • hem şişko hem deli  (25.11.19 19:07:12 ~ 19:10:51) 
@hem şişko hem deli

Kendisi model 16 istiyormuş ama bulamadım satılmıyor. Sahibinden de 1500 tl ye 2. El var.

www.do-re.com.tr

Şunu almak istedim ben de ama 4000 tl nedir yahu.

1500 tl ye de gitar var piyasada 0. O anlamda pahalı dedim. Dediğim gibi hiç bilmiyorum bu işleri. Muhtemelen çok dandik gitar onlar dediğine göre.
  • ihanet kac kisilik  (25.11.19 19:13:15 ~ 19:17:39) 
benim yurtdışından baktığım kadarıyla 1600 euroya kadar gitarları var prudencio nun

yurtdışı fiyatı 400 euro ile 470 dolar arası model 31 in d

model 16 model 31 den daha ucuz 380 dolara gördüm yurtdışında.

illa flamenco gitar istemiyorsa bence bir markaya bağlı kalmasın, esteve markası var, ne bileyim başka markalar var, ikinci el olarak güzel bişey alabilir. gitarların vuruğu kırığı olmadığı sürece eskiyen tek yerleri perdeler olur, perdeleri de uygun fiyata değiştirebilir.
  • hem şişko hem deli  (25.11.19 19:27:39 ~ 19:28:08) 
İşte maalesef 380 dolar olan şey yurtdışında burada 3000 tl den aşşağı olmuyordediğin gibi.

1450 tl lik 2.el olana baksın düzgünse. Teşekkür ederim.
  • ihanet kac kisilik  (25.11.19 19:34:55) 
1400 dolar olan gitar türkiyede 12 bin lira mesela. çok fakiriz çok. bildiğin gibi değil.

160 dolar olan kulaklık burada 1500 liraya satılıyor. 160 dolar... amerikada iki gün amelelik yapsan o parayı cebine koyarsın.
  • alperz  (25.11.19 21:22:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.