[]

uyutmayan sarman

iyi geceler duyuru.

6 aylık bir sarman kedim var, doğası gereği aşırı oyuncu zaten. 1 haftalıkken falan aldık eve, kardeşleri de yine bahçe civarında takılıyorlar onları da dışarda besliyorum, yani kedimizi dışarı da salabiliyorum kardeşleriyle ve diğer kedilerle oynayabiliyor, acıktığı ve uykusu geldiğinde tıpış tıpış geliyor zaten.

fakat bazı geceler dışarı salma taktiği işe yaramıyor, aşırı kuduruyor. mesela 10 dk önce cama geldi al içeri diye, aldım mamasını yedi tuvaletini yaptı, ben de uyur diye sevinirken daha da kudurdu, bir şeylere kızıyor gibi ama anlayamadım.

nasıl hizaya getireceğim bu çocuğu :D

kendisi tam olarak boyle bi çocuk ^.^

eksiup.com
eksiup.com


edit : 1 yaşına kadar kısırlaştırmayacağım.

 
Kedi, eğer gece kudurmuyorsa hasta mı acaba denir hep:)


  • masseter  (25.11.19 03:23:33) 
evet de bu kudurma başka türlü, zaten bizim kedi tam miyavlıyamıyor da. masanın üstünde ne bulursa atıyor yere. seveyim diyorum sakinleşir gibi oluyor sonra odanın en yüksek yerine çıkıp yarım miyavlıyor.

halka sesleniş konuşması yapacak sanki pezevenk :D

kiler gibi bi oda var, mamasını tuvaletini oraya koyup görmezden gelmeye çalışıyoruz böyle kudurdugunda ama üzülüyorum cünkü yanımızda durmasını istiyoruz :/
  • kholat syakhl  (25.11.19 03:29:54) 
Küçükken daha çoktu. Kısırlaştırdıktan ve 1 yaşını geçtikten sonra zamanla sakinleşti. Gerçi hala bazı geceler cosuyorlar.


  • baal  (25.11.19 08:48:44) 
yediği mama rahatsizlik veriyordur belki de.


  • proteus  (25.11.19 10:20:53) 
Yirim, oğlan değil mi?
Azıyor, delikanlı çünkü. Kısırlaştırana kadar böyle maalesef...

  • SiyamkedisiZorro  (25.11.19 11:45:11) 
sizi uyutmaması ayrı da dışarı çıkıyorsa kedinin kızgınlığa girdiyse kaçma, kovalanma, bir dişinin peşinden uzaklaşma, başına bir iş gelme ihtimali de bayağı artıyor. 1 yaşına kadar kısırlaştırmama meselesini tartışıyorduk, erkek kediler için yurtdışında 1 yaşı beklemiyorlar. 6 ay standart gibi.
bence kesin karar vermeden önce internetten biraz araştırın. linkleri gönderebilirim isterseniz.

  • not dark yet  (25.11.19 11:55:08) 
@siyamkedisizorro

Evet erkek.

@not dark yet

galiba bir süre dışarı salmayarak durumu gözlemleyip sonra kısırlaştırmaya götüreceğim.

@proteus

Mamadan oldugunu sanmiyorum ya.en azindan vet mamasi cok kaliteli sanirim cok saglikli gorunuyor dedi, mamasi felicia kitten bu arada belki de n&d denemek lazim.

@baal

Sanirim erken kisirlastiracagim.


Peki odaya kapatmak, disari cikmama cezasi vermek dogru bir cozum mu sizce?
  • kholat syakhl  (25.11.19 13:20:15) 
Kapattığınız yerde yeri göğü inletmiyorsa madalya filan takın, patilerinin altını öpün. Ablam kedisini öyle çok azdığı zamanlarda kontrol altına alabilmek için odaya kapatırdı. O da iyi huylu bir kediydi, oda içinde azardı garibim. 8 aylıkken kısırlaştırdı, dertler bitti.


  • SiyamkedisiZorro  (25.11.19 16:29:08) 
Odaya kapatmak bence kapılara takıntılı hale gelmesine sebep olur. Cezadan anlamazlar.

Ani tepkilerden anlarlar. Yüksek sesle kendinden uzağa itip, hayır diye bağırmak tadında bir davranışa alıştırmak lazım. Sen bunu yaptığında o yanlış bir şey yaptığını anlamalı.
  • baal  (25.11.19 18:48:02) 
6 aydir her gun sokaga cikmasina izin verdiginiz kediyi birden bire bir odaya kilitleyemezsiniz, bu hayvana eziyettir.
belli ki kizginliga girmis. en kısa zamanda hem kendi iyiliği, hem sokaktaki diger hayvanların iyiliği icin kisirlastirin.

tinyurl.com
  • pilav  (27.11.19 00:10:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.