[]

Muharrem İnce mevzusu

Bu adam neden farklı gerekçelerle de olsa ısıtılıp ısıtılıp önümüze koyuluyor ? Yani evet bildiğim birkaç gerekçesi var ama tek misyonu Kılıçdaroğlu'nu yerinden etmesi mi ?

Not: kendisi cumhurbaşkanlığına aday olup, mitinglerine başladığı günden beri bana antipatik gelen ve ciddi başarısız olan (belki de danışıklı dövüştü bilemem) siyasi bir isimdir.

Not 2: Bu adamı sevmiyor oluşum, Kılıçdar hayranı olduğum vs. mânasına gelmez. Benimle aynı fikirde olan binlercesi mevcut.

Not 3: Aşağıda "ciddi başarısız olan demek ciddi bir analiz kitlgina isaret ediyor bence" denilmiş, açıklama getireyim madem, kıtlık neredeymiş bi bakalım;

- C.başkanlığı mitingleri boyunca adam her mitinginde resmen RTE'nin ekmeğine yağ sürdü, Akşener'in bile yaptığını yapmaktan geri kaldı. Halbuki kendi siyasi çizgisinde, kendi icraatlarına odaklanmalıydı. Neticede yandaş medya onun her dediğini değil, cımbızla seçilmiş cümlelerini ekrana yansıtacaktı. Öyle de oldu.

- RTE ve AKP'nin tuzağına çekildi. Bir siyaset adamı olma çabasından ziyade söz düellosu/laf dalaşına girdi bolca.

- Ülkenin o anki mevcut ve belki çoğu kişinin bile dillendirmediği nice sorunu varken abuk subuk söylemlere, içi boş hırlaşmalara ve polemiklere bulaşıp durdu ("onun apoletlerini sökeceğim", "alfabede -ha- diye bir ses yok", "senin türbanın varsa bana ne, "adam kazandı" ve daha pek çok şey..)

Halbuki nokta atışı yapabileceği yığınla mesele vardı.

- Daha miting programına başlamadan Beştepe'nin yolunu tutması, şirinlik yapmaya çalışıp meseleyi sulandırması (ve o sıralarda kendi ağzıyla kendini ele vermesi)

Ayrıca aldığı oy oranının çokluğu onu tek başına bir siyasi partiden daha başarılı kılmaz sonuçta kriterler farklı ve muhaliflerin neredeyse tek adayı idi. Siyasi partilerin oy kaybetmesi veya yeterli oyu kazanamaması ise daha kolay bir durum.

 
Bana da antipatik gelmiyor. Mesela esas antipatik ve itici İmamoğlu benim için. Ben kendisini Cumhurbaşkanı görmek isterim.
Kimse bu adamı ısıtmadı. Kongre vardı ve KK ekibi sarayın adamı gibi göstermek istedi kendisini

  • trgydl  (24.11.19 23:27:02) 
trgydl

İyi de bu adam zaten azalarak bitiyordu, CHP neden böyle bir tezgah tasarlasın ki durduk yerde...
  • Avoiding The Puddle  (24.11.19 23:46:33) 
"ciddi başarısız olan" demek ciddi bir analiz kitlgina isaret ediyor bence. aldigi oya ciddi basarisizlik denemez zira cok partili donemde her zaman icin sag partilerin toplam oy oranlarinda ezici bir ustunlugu olmustur. sanki daha onceki sol liderler daha cok oy mu almis? garip hakikaten.


  • hot potato  (24.11.19 23:50:11) 
akparti cephesi abidik gubidik siyasetçileri her gün parlatıp dururken biz chpliler kendi siyasetçilerimizi her gün itin g*tüne sokuyoruz. bizim kadar memnuniyetsiz ve ne istediğini bilmeyen bir güruh yok. belki de bu yüzden hiç iktidar yüzü görmeyeceğiz. muharrem ince 2018 yılında prensti, kahramandı şimdi itin götünde. (kendi hataları da var) ekrem imamoğlu 7 ay önce kurtarıcıydı, umut ışığıydı. şimdi bazılarını görüyorsun imamoğlu çok bık bık. e mına koyayım her çıkanı böyle harcarsak meydan yine kime kalacak sanıyorsunuz?


  • neorealism  (25.11.19 00:28:27) 
her şey olabilir türkiye siyasetinde ama emin olduğum tek bir nokta var benim. muharrem ince chp genel başkanı olursa partideki kürtçüleri(bakın kürt değil) ve geçmişinde chp kapansın diye miting yapmış bugün önemli koltuklarda oturanları, chpli gözüken aslında chpli olmayanları ve atatürk istismarcılarının ensesinde olacak ve bunları atatürk'ün partisinden ihraç edecektir. çünkü bunun gerçekleşme olasılığının getirdiği bir korku sonucu hala bu adamla uğraşıyorlar. bu benim seçmen olarak chpye oy verirken şimdiden daha rahat olmam için gerekli kaçınılmaz bir olgu.
bu sebep ve chp'nin kurumsal kimliğine duyduğum saygı üzerine bu hususta ben chp'nin evladı muharrem ince'nin muvaffak olmasını tercih ederim.
sayın baykal'a kumpas kurulduğunda kumpas kasetini bana yüzünde maskeli kişiler getirdi izletti diyen kılıçdaroğlu'nu o günden beri zerre sevmiyorum.
muharrem ince sanılanın aksine sadece sol tabandan oy alabilecek bir siyasetçi değil toplumun her kesiminden akplisinden de mhplisinden de gayet oy almış bir siyasetçi. bunu 41 yılın sonunda 30 barajını aştığında görmüştük. ama inanmamaya daha doğrusu göz ardı ettirilmeye çalışıyorlar bazı kesimler sistematik bir şekilde. chp kimsenin oyun bahçesi ve babasının malı değil.
  • debian  (25.11.19 01:52:16) 
Saçma sapan bir yazı okuduk sayende. Bence bir kısım muhalif kitlenin de sorunu bu. Seçim sürecinde kazandık goygoyu, seçim kaybedilince muharrem çok reröre.

Bence de şekil a1 deki çok bilmiş siyaset uzmanlarından kurtulabilsek yol alabiliriz.
  • baal  (25.11.19 08:52:47) 
CHP'de bir AB'ci/küreselci/HDP'ye yakın kanat var, bunları Kılıçdaroğlu savunuyor. Bir de millici bir kanat var. Bunlar da İnce üzerinden parti yönetimini ele geçirmek istiyorlar.

Kılıçdaroğlu, RTE'ye göre iyi gibi gözükse de, partide pkk tezlerini bile zaman zaman savunan bir kanat var. Bunları koruyor ve kolluyor. Sezgin Tanrıkulu, Canan KAftancıoğlu vs. gibi...


.
  • kartallar yuksek ucar  (25.11.19 10:48:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.