[]

anal fissur için kullanıp memnun kaldığınız merhem

var mı? tamam yaşam tarzı değişikliği falan ama şimdilik acil çözüm lazım. ağlayarak kaka yapıyorum :'(




 
Yaşam tarzını bilmem ama bana çok yarayan 2 şeyi paylaşayım.

1- bol bol su içki gaita olabildiğince yumuşak olsun.

2- İstanbul'daysan İBB kepekli halk ekmek tüket. Bunu bir hafta denersen sorunlarının büyük ölçüde azalacağına inanıyorum.
  • nickaramaktanbiktimben de bunickisectim  (24.11.19 22:54:44) 
zamanında proctolog çok yardımcı olmuştu bana. o kadar ki, oturduğum yerde "sçıcam lan ben durduramazsınız!1!!! aslanlar gibi de yapıcam işte!1!" diye gaza geliyordum. özgüven gelmişti adeta. proctolog ağlatmazdı, proctolog üzmezdi. çok şükür geçti.


  • der meister  (24.11.19 23:01:55) 
Botox tedavisini araştırın. Ben ameliyat olma aşamasında iken bu tedaviyi oldum. (3 kez tekrarlamak gerekti) ve bunun sonunda kurtuldum. Merhem olarak da madecassol iyi gelebilir


  • faithless  (24.11.19 23:07:20 ~ 23:07:39) 
Fissürü ne yazık ki hiçbir ilaç iyi edemiyor.

imza: yaklaşık bir yıldır süren kanamalı bir fissür dertlisi.
  • Avoiding The Puddle  (24.11.19 23:20:58) 
hazır bu duyuru altında toplanmışken dernek falan mı kursak :(

anestol pomad +1
procto gylvenol fitil. kesinlikle kreminden daha iyi.
tıpkı hemoroidde olduğu gibi sıcak suda oturma da iyi gelir, rahatlatır.
doktora danışmak kaydıyla daflon.
  • solitude ov the lonliest star  (25.11.19 15:31:06 ~ 22:02:36) 
2014 yılında operasyon geçirdim. siz de operasyon geçirip kurtulun, ömür boyu çekeceğinize 2 hafta çekip kurtulursunuz. bu arada sıcak suya oturma banyosu kremden daha çok işe yarıyor.


  • kanlakarisikyagmur  (25.11.19 19:13:48) 
Bir genel cerrah olarak cevap vereyim.
Anrecta krem ve anestol pomad kullanın. Anrectayı günde 3 kez, anestol pomadı günde 2 kez bezelye büyüklüğünde makatın mümkün olduğunca içine doğru sürün, birlikte kullanabilirsiniz
Anrectanın baş ağrısı yan etkisi olmakta, olursa 2*1'e düşün yine olursa kesin
Mutlaka ılık suya oturma banyosu yapın.
Ayrıca anal fissür kronik olabilir, o ameliyat gerektirir. Bu nedenle kremlerle ağrı geçse bile doktora başvurun.
Geçmiş olsun
  • mey17  (25.11.19 19:38:47 ~ 19:40:55) 
Bu arada yazmayı unutmuşum, ağrısını dindirmek için (kaslardaki kasılmadan ötürü) cataflam kullanabilirsin, en azından ağrını rahatlatır.

Onun dışında dokuda oluşan bir zedelenmeyi merhemle iyi etmek imkansız. Genel cerrahlar bile bunu önerebiliyorsa biz yanmışız.
  • Avoiding The Puddle  (25.11.19 23:06:22) 
@Avoiding The Puddle, Anrecta kremin amacı direk zedelenmeyi iyi etmek değildir. Makat bölgesinde dışkıyı tutmaya yarayan kasları gevşetir. Böylece hasta dışkılamayı daha rahat yapar. O bölgedeki kaslar gevşeyince yaranın iyileşmesi hızlanır. Ha zedelenme geçmeyebilir. Geçmezse zaten ameliyat gerekir.
Bilip bilmeden konuşmamak lazım

  • mey17  (27.11.19 20:53:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.