[]

2. El arac satin alma noter ve para transferi

Simdi parayi banka havalesi ile teslim et mutlaka, isini garantiye al deniyor.
Adamla bence ayni bankanin hesabi yok, dolayisiyla eft yaomam lazim. Noterde imzalari atmadan hemen önce para teslim ediliyormus, yani noterde iken o anda. E aninda nasıl gönderecez parayi? Nakit teslim etsek nolur?
Siz nasil yaptınız?


 
eft havale şart. bekleyecek. sende bekle.

nakit teslim etsen ne olur anlatayım:

x kişi aracı çaldı. sahte evrakla satıyor sana. noter aracın çalıntı durumuna bakamıyor. parasını alır sırra kadem basar. ilk çevirmede paranın üstüne soğuk su içersin. havale eft yaparken açıklamaya plakayı yazıp satışı için diye not düşüyorsun.
  • baldan kaymak  (24.11.19 22:40:27 ~ 22:41:45) 
Ben aracımı satarken alıcıdan EFT'nin gelmesini bekledim. Hatta noterde beklerken öğle arası olacaktı ve katip birazdan kapatıcam evraklarınız dursun öğleden sonra gelin dedi. Alıcının vekili vardı, işte uzun yola gidecem imzalayalım da gideyim falan yaptı. Yok keyfin bilir dedim. Bekledik, yarım saat sonra EFT düştü, bir yarım saat de noterin açılmasını bekledik sonra da imzaladım götürdü arabayı.

Yani notere evrakları verin, satış için mani olmadığını söylesin, sen de parayı öyle gönder. Adamla da böyle konuş. Yok mok derse "al arabanı .ötüne sok" de...

Ben olsam, arada tanıdık falan yoksa nakit almam. İçinde sahte çıkar, eksik çıkar. Kim uğraşacak.

Sen EFT açıklamasına şu saşe nolu, şu plakalı aracın alım işlemi için diye de not düş. Parayı sadece araç sahibinin hesabına yolluyorsun. Yok derlerse orada 1 sayfaya el yazısı ile şu hesaba diye yazsınlar notere de tasdik ettirin, kağıdı al öyle yolla.
  • malheiros  (24.11.19 22:42:15 ~ 22:52:01) 
eft yapcan zaten noter soruyor paranızı aldınız mı diye. eft gidene kadar bekliyeceksiniz. nakit teslim etmek riskli çaldırır almadım der zart zurt.


  • mikahakkinen  (25.11.19 09:45:25) 
Aksi durum olmadıkça EFT mesai saatlerinde 1-2 dakikada gidiyor zaten.


  • John Bloor  (25.11.19 10:05:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.