[]

sgk prim günü

iyi akşamlar güzel insanlar!!..geçen gün aldığım e-devlet şifremde sgk hizmet dökümümü kontrol ettim toplamda 2300 prim ödemem var.hesaplamalarıma göre 43 yaşında 7000 günü dolduruyorum..şimdi soracağım şudur ki.emekli olmak için 17 yıl mı bekleyeceğim?(sgk'ya göre 60 yaşında emekli olacakmışım)peki emeklilık günü gelene kadar kadar prim ödesem fazladan emekli maaşı alabilir miyim? yada 43'den sonra ödeme yapmayalım mı?..bir de diyelim ki prim gününü doldurduktan sonra sağlık vb imkanlarında faydalanabiliyormuyuz?..ilginize teşekkür eder,herkese iyi akşamlar dilerim.




 
Şu an ki eyt’lilerin problemi bu işte. Fazla çalışmanız emekli maaşını arttırmaz hatta düşürecek. Ama o zamana kadar iktidar değişir bu sistemde değişir


  • goodman  (24.11.19 21:08:34) 
sağlık hizmetlerinden de yararlanamıyorsunuz. bkz eyt
ilerde herkes eytli olacak(kamuda çalışanlar haric)

  • nuisance  (24.11.19 21:40:00 ~ 21:40:19) 
goodman fazla çalışmak neden emekli maaşını düşürüyor


  • Tihulu  (24.11.19 22:54:42) 
Evet 17 yıl bekleyeceksiniz.

Gün doldurtuktan sonra çalışmaya devam edilirse emekli maaşı düşer olayı biraz karışık.

Herkesi etkilemiyor bir kere, emekli maaşı hesaplaması baya karışık ve hesaplamada 3 farklı işe giriş aralığı hesabı ayrı ayrı yapılıyor.

1999 öncesi dönemde çalışılan süre, 1999-2008 arası çalışılan süre, 2008 sonrası çalışılan süre ve alınan maaşlar ayrı ayrı çarpılıp bir ortalaması mı ne bulunuyordu.

Maaş düşüyor muhabbeti tam olarak olmasa da aşağı yukarı cevabı şu;

Prim günü dolana kadar yüksek maaştan prim yatırıp, günü doldurtuktan sonra düşük maaş üzerinden yatırırsanız ortalamanız düşüyor.

Tamamen sallıyorum;

Prim günü dolana kadar maaşınız ortalama 5 bin olsa, prim gününüz dolduktan sonra 5 bin aldığınız işten ayrılıp ya da aynı işyerinde asgari ücretle prim ödemeye devam ederseniz her aldığınız düşük maaş ortalamanızı düşürecektir.

Zaten sürekli asgari ücretten yatan bir prim varsa, gün doltuktan sonra da asgari ücretten yatacağı için düşme değil aksine azar azar yükselmeye devam edecektir (diye hatırlıyorum)

Bİlgiler tamamen uzmanlardan okuduklarım ve aklımda kalanlardır.
  • John Bloor  (25.11.19 10:36:42 ~ 10:37:52) 
emekli maasi düşme olayı tam olarak şöyle;
1999 ve 2008 öncesi yatan primlerin çarpanı daha yüksekti, daha sonraki yıllarda bu carpan(ki adı aylık bağlama oranı olarak geçer) düşürüldü. dolasıyıla eskiden işe giripte 2008 sonrası hala prim ödeyenlerin bağlanacak maaşı düşmekteydi. ( aylık bağlama oranı ortalaması düştüğü için)

şu an 40 yaş altı insanlar için pek geçerli değil bu durum yani.
  • nuisance  (25.11.19 12:02:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.