[]

letgo sahte para

2 3 ay önce letgodan telefon sattım. akşam saatleriydi ve paraların arasında 950 tl kadar sahte para girmiş. ilk başta dış taraftakiler gerçek olduğundan içtekilere dikkat etmemişim resmen. neyse telefonun imei numarası bende yoktu ve polis operatörden alabilirsin ya da btk dan alabilirsin dedi ama ikisi de bizden öğrenemezsiniz dediler. polis 2 3 dükkanın kamera kaydına baktı ama adam yol kenarından yürümüş hep. tramvay yolundan da geçti orada görüntü belki vardır ama polis pek bişey yapmadı ve paraları almadı dursun sende imei öğrenince gel kapatalım telefonu dedi.

telefon apple marka olup icloud olaylarını falan telefonu verirken kapattım.

eleman o gün kullandığı hattı kapatmış fakat 1 ay sonra aradığımda telefonu açıktı.

letgo ya mail attığımda polis bizimle iletişime geçsin dedi ama polis dediğim gibi cevap verdi.

sizce dolandırılmam bu kadar mıydı. kimse bi işlem ve ya bişey yapmayacak mı yani?


Savcılık falan bişey yapamaz mı az para değil malum.

 
malesef tanıdık falan olmadığı sürece o kadar para için polis kılını bile kıpırdatmaz. savcıdan da delil yetersizliği falan gelir. kendin bir şeyler bulabilirsen bulursun yoksa 950 liraya güzel bir tecrübe satın almışsın gibi düşünebilirsin.


  • hadsafhada  (24.11.19 17:10:53) 
Böyle bir şey satacaksan parayı havale iste hesabına. Başka türlü anlamak mümkün değil. Bankamatik yanında cihazı al parayı ver yapıp kontrol edince verebilirsin


  • rene  (24.11.19 17:36:31) 
Telefonun faturasını bulabilirseniz imei'si yazar veya aldığınız yere fatura ile başvurup öğrenebilirsiniz. Yoksa belki başka bir yem atıp aynı adama tekrar telefon satma ayağına "abicim, arkadaşım da çok paraya sıkışmış acil ihtiyaçtan iphone var, senin oğlana gerek var mı" diye mesaj at. Buluşmaya çağır, paranı alana kadar döv.


  • malheiros  (24.11.19 17:42:38) 
Telefonu sıfır aldıysanız eğer aldığınız yer ile iletişime geçin. Telefonu aldığınız tarih (ay ve yıl) + faturaya yazdırdığınız isim ile birlikte daha önce adınıza düzenlenen faturanın bir kopyasını isteyin. Faturanın üzerinde yazıyor imei numarası genelde.

Ek olarak benim icloud hesabımda eski telefonlarım hala görünüyor. Ordan imei'lerini görebiliyorum. Telefonu sildiniz mi ordan ?
  • talasas  (24.11.19 18:54:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.