[]

bir sanatı yahut zanaatı sadece zihinsel egzersizle ne kadar öğrenebiliriz?

hiç mi? sorumu detaylandırmam gerekirse, yani daha çok el becerisi ve pratiklik gerektiren işler zihnimizde sürekli onu yapıyormuş gibi tekrar edilerek öğrenilebilir mi acaba, buna benzer örnekler duydunuz mu?




 
hayir ögrenilmez.


  • duygusuzromantik  (24.11.19 18:11:40) 
bunu başaran insanlar var, ama çok üst düzey bir beceri bu:) epey de eğitim istiyor aslında.


  • anten  (24.11.19 18:28:58) 
bana kişisel gelişim kitapları önerenler oldu mesajla. sanırım sorumu inanmakla bağdaştıranlar olmuş. ben hani bu işi yapacağım inanıyorum gibi fantastik gaz vermelerle değil de, o işi zihninde tekrar ederek el becerisini hiç kullanmadan zihinsel olarak deneyimledikten sonra el becerisine dökebilme yetisi oluşabiliyor mu babında sordum.


  • for day to break  (24.11.19 18:37:28) 
Zannetmiyorum hocam pek. Gerçi sizin biraz işi kavramanizla alakalı. Ben karşımdakinin bana ilk defa gösterdiği bir şeyi eş zamanlı yapamayacak kadar bu beceriden yoksunum mesela. Ortaokulda fen laboratuvarında "Duyan unutur, gören hatırlar, yapan öğrenir." diye bir afiş vardı. İsterseniz deneyin ama kestirmeden öğrenmenin bence en etkili yolu bol bol denemektir.


  • black holes in the sky  (24.11.19 19:19:54) 
Inner Game of Tennis kitabında tenis oynamaya başladıktan sonra bir süre ara verip söylediğiniz gibi zihin egzersizleri yapıp sonra oynamaya devam etmekten bahsediliyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Bir de geçenlerde bir eğitimde eğitmen kollarımızı açabildiğimiz kadar açmamızı söyledi, açtık. Gözünüzle duvarda işaretleyin açtığınız maksimum noktayı, dedi. Sonra gözümüzü kapatıp kollarımızın uzadığını, kocaman açıldığını falan hayat etmemizi istedi, 30 sn kadar. Sonra aynı hareketi tekrar yaptığımızda herkesin kolları birkaç santim daha açılmıştı çok net. Sorunuzun cevabı olmadı pek ama...
  • sopiro  (24.11.19 20:16:11) 
Gerçekten yapmak kadar olmasa da hic yapmamaya göre faydası olacağı kesin. Ne kadar çok zihinden yaparsan gerçekte yaptığında ustalaşman o kadar kolaylaşır.


  • prizmatik  (24.11.19 21:12:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.