[]

Banka Müfettiş Yardımcılığı Hakkında

Merhaba , bi arkadaşım için soruyorum bu durumu. Banka müfettiş yardımcılığı hakkında bilgi verebilecek olan var mıdır acaba ? Pozisyon hakkında tek bilgisi seyahatin çok olduğu ve görece iyi kazandıkları. Ziraat bankası özelinde bilgi olması daha çok işimize yarar açıkçası. Önü açık bir meslekteki bir kişi sadece konum ve para için bu mesleği seçmeli mi? Torpilsiz bir yerlere gelmek mümkün mü? Yoksa ömrü yollarda mı geçer arkadaşımın bilgi sahibi olanlardan rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.




 
Özel bir bankada risk yönetiminde çalışıyorum, hazine yani türev işlem ve pozisyonların denetimi iş tanımım.
Evet seyahati çok ama ileride sabite geçebilir mesela bir önceki yöneticim iş bankası müfettişiydi sabite geçmek için bizim bölüme gelmişti. İyi para kazanır evet daha doğrusu ortalama bir beyaz yaka kadar kazanır. A bankası b bankası c bankası pek değişmez her bankada benzer bölümler benzer şekillerde çalışır. Önü açık mesleği şu an ne bilmyorum ama sıfırdan başlanacaksa banka için iyi bir bölüm. Beyaz yakalık boktan o ayrı bir konu ama her bölümde birbirinin kuyusunu kazma dedikodu as üst ilişkisinin bokunu çıkarma var. Torpilsiz bir yerlere gelebilir özel bankalar için konuşuyorum. Devlet bankasında durum nasıl işler bilmiyorum.
Kendi çalıştığım yerdeki müfettiş hollandaya gitti mesela yine özel bir bankanın yurtdışı ayağına.
Soruları varsa başka cevaplarım, özetle önü açık diğer mesleğinin ne olduğuna bağlı olarak tercih edilebilir bir alan gözümde.
  • tuborg yesili  (24.11.19 13:32:18) 
@tuborg yesili cevap için teşekkürler. özelden yazdım hocam.


  • layer26  (24.11.19 13:49:58) 
Merhaba, bu meslek de, aynı pilotluk, askerlik gibi sadece ünvan ve para için yapılmayacak mesleklerden biri.
Devlet bankalarını bilmiyorum, özel bankalar için söylüyorum torpilsiz bir yerlere gelmek mümkün. Yalnız o geldiği yer arkadaşınızı memnun eder mi onu bilmiyorum. Bu ne demek? Torpil veya iyi ilişki... ismini nasıl koyarsınız bilmiyorum. Bunlar olmadan Türkiye’de istediğiniz noktaya gelmeniz çok zor. İstediğiniz nokta, herhangi bir birimde yönetici/yönetmen olmaksa bu kolay. Ama ben şube/birim/bölge müdürü olacağım diyorsanız bu zor.

Bankadan bankaya değişmekle birlikte gezmesi bol bir iş. Merkezi denetimi kuvvetli olan bankalarda dışarı görevleri (turneler) az olurken, diğerlerinde daha fazla. Şansınıza göre göreve atanma şekliniz de değişir. Eviniz kadıköydedir, bir tuzla şubesine gidersiniz, bir gaziosmanpaşa, bir beylikdüzü şubesine. Bunun seçme hakkı müfettiş yardımcısında olmayacaktır.
Diyelim şehir dışı, ülkemizde henüz adını bilmediği ilçelere görevi çıkacak. Bazı ilçelerimizde oteli geçtim, pansiyon bile olmuyor. Kışın ısınma probleminin olduğu yerlerde kalınabiliyor.

Ömür boyu yollarda olmayacak tabi ki. Şu an sanırım en erken geçiren banka yaklaşık 5. Yılda sabite geçiriyor. 10 küsür yıl süren de var. Bunu işe girmeden sorabilir gireceği bankaya.

Bununla beraber müfettişin mesaisi olmaz diye bir söz de var ve bu söz doğru :) benim rekorum gece 12’de işten çıkmak (aralıksız çalışıldı) ama sabah 7’de çıkanlara da şahit oldum. Bu kadarı çok sık olmaz fakat bankada en çok çalışan, stresi en fazla bölümlerinden biri.

Benim gözlemlediğim, bu meslekte duygusallığa ve alınganlığa hiç yer yok. Çelik gibi sinirlere sahip olmak lazım. Bu konuda daha fazla detaya girmeyeceğim.

Disiplini sevmeyen birinin ise asla yapamayacağı bir şey.

Bunlar göreceli olarak olumsuz olarak sayılabilecek noktaları.

Olumlu taraflarında ise muhtemelen maaşı tatmin edici gelecektir. Yetkili yardımcısı maaşı ile müfettiş yardımcısının maaşı arasında 2 kat fark oluyor. Bazı durumlarda neredeyse 3.

Kimsenin gezmeye gitmeyeceği yerlerde haftalarını geçirecek. Bazen daha uzun. İnsan oralı olmuş gibi hissediyor. Bambaşka hayatlar ve insanalar görecek. Bu, insanın bakış açısını zenginleştiriyor.

Tüm yemekleri, yerinde tatma şansı bulacak. Bana kalırsa en güzel yanı bu :)

Bankacılığı da geniş anlamda öğrenecek, ileride başka bankaların sabit pozisyonlarına başvurmak isterse önü açık olur.
  • irene  (24.11.19 15:00:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.