[]

Aşk, yeniden?

Mümkün mü sizce.

Aşkın en babasını yaşamış, yaşayan bir insan bunu tekrar yaşayabilir mi kalan ömründe?


 
Denk gelme meselesi. Belki yaşar belki yaşamaz


  • rock n roll  (24.11.19 03:07:31) 
Bence hayır. Tekrar zirveye ulaşamaz ama çok hoşlanıp sevebilir.


  • somethinginthewayshemoves  (24.11.19 03:32:14) 
O kadar farklı dinamiğe bağlı ki. Hangi eşiği geçtiğinde kendini aşık olmuş sayarsın mesela? Bu eşiğe varma sıklığın nedir? Yaşadığın duygu yoğunluğunun seyri önemlidir. Yani lineer artıp azalıyor mu, dalgalı ve dengede mi seyrediyor, ani dip ve zirve noktalarına ulaşıyor mu? Ne kadar sürüyor, nasıl, ne koşullarda bitiyor? Bittiğinde ne çeşit bir tahribat bırakıyor ya da bırakıyor mu? Bazı insanlar bir aşkın bittiği noktada başkası için aşırı motive hissediyorlar. Böyle onlarca parametre sıralarsın. Özet geç dersen, bence tekrar tekrar aşık olmak daha sağlıklı, umut verici.


  • epistemic_regress  (24.11.19 03:59:47) 
Belki en babasını yaşamadın daha, nerden biliyorsun?


  • antihero  (24.11.19 06:12:48 ~ 05.12.19 21:52:45) 
Aşk karşılaştırması yapmak, eskili sevgilim senden daha x idi demek gibi aslında. Şimdiki sevgiliyle saygısızlık. Hayatın amacı mutluluk değil, ilişkilerin amacı aşk değil. Anın tadını çıkartmayı öğrenememiş insan duyusal manipülasyonların yönettiği bir uçan balon gibi. Biri ipinden tutsun diye bekliyor.


  • hasmetizm 2046  (24.11.19 08:25:52) 
yaşar tabii. bu tamamen sizinle alakalı bir şey.


  • fragile lady  (24.11.19 11:16:06) 
yaşar,

ben olsam yaşamak istemezdim
  • dafuq  (24.11.19 11:22:31) 
Askin karsilastirmasi olmaz, her iliski birbirinden farklidir, size uymayan biriyle birlikte olursaniz ve istikrarli sekilde bu tur insanlari secerseniz evet hic 'aski bulamazsiniz'. Ask bir secimdir, her gun yaptigimiz bir secim. Oyle ilk goruste asik olmak vs bunlar da saglikli seyler degil, dunya gorusunuzun tamamen farkli oldugu ya da asgari mustereklerin yarisinda anlastiginiz birini ilk goruste 'asik' oldunuz diye omur boyu yaninizda istediginizden emin misiniz? Bence aska ve yasama bakis acinizi biraz irdeleyin.


  • kassiopeia  (24.11.19 13:40:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.