[]

Aynı isimde şirket

Merhaba, iyi akşamlar herkese. Diyelim ki bir şirket kuracaksınız, şirketin ismini başka şirket de kullanıyor, fakat farklı bir sektörde. Aynı isimde bir şirket açılabilir mi?




 
Biz açtık birşey olmadı.


  • allah yazdiysa bozsun  (23.11.19 20:35:26) 
Açmaya açarsın ama diğer kişi senden önce isim hakkı yani patent aldıysa dava açma hakkı var.


  • deer hunter  (23.11.19 20:43:20) 
@deer hunter

Isim hakki, marka tescili patent degil ki. Trademark.

Ki onda bile sektörel farkliliklar var.
  • duygusuzromantik  (23.11.19 22:29:05) 
şöyle, ilk olarak ismi kullanan banka bu markayı hangi sektörler için tescil ettirmiş ona bir bakın derim. online bakılıyordu diye hatırlıyorum. yani bu marka tescili olayı sektörel oluyor. mesela garanti bankası var. ama onunla alakalı olamayan garanti iplik diye bir firma da var. sende eğer tecili yok ise garanti metal adında bir firma açabilirsin.


  • delidir yakalayin  (23.11.19 23:15:31) 
Aynı isimde ama farklı uzantılarda bir sürü şirket var zaten.

Şirket ünvanı farklı bir şey, marka tescili ayrı birşey, karışmasın.

Mesela "Leo İnş Müh Tic Ltd Şti" diye bir şirket kurulduysa aynı unvanı alamazsınız.

Ama "Leo Mim Müh İnş Tic Ltd Şti" olarak da siz alabilirsiniz, Leo ismi çok bilindik bir kelime/isim ise peşinden gelen ünvanlar ile bir çok farklı şirket kurulmuştur ve işiniz zorlaşır.

Şirketi açtınız ve ürettiğiniz ya da satacağınız ürün ile alakalı bir de marka tescil ettirmek istiyorsunuz diyelim, bunun için şirket açmanıza da gerek yok, şahıs olarak da marka tescil edebilirsiniz.

"Leo" markasını sizden önce herhangi biri tescil ettirmiş olabilir, konusuyla alakalı nace kodlarında tescil ettirmiş olabilir.

Siz ise farklı bir iş kolunda "Leo" markasını daha önce tescil edilmemiş bir sınıfta tescil ettirebilirsiniz.

Ama farklı sınıflarda tescil ettirseniz de aynı sektörde iş yaparsanız davalık olursunuz.
  • John Bloor  (25.11.19 11:46:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.