[]

Bağkur Primini odemezsem ne oluır?

Bağkur primlerini odemezsem ne olur? Hastaneye giderken ozel hastaneyi kullanıyorum. Devlet hastanesine hiç gitmedim.

Verecekleri emekli maaşıda cucuk kadar olacak?

9 yıllık bağkurluyum. Son 7-8 aydır bagkur primlerini odemekten vazgectim. Bana bir faydasi yok. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum?

Bagkur primlerini odememekten dolayı basima bir iş gelir mi?

 
uzun zamandır bende ödemiyorum. gereksiz saçma bir sistem zaten. sürekli faiz ittiriyorlar, tefeciden hallice. başına bir iş gelmez. emekli maaşı ve sağlıktan yararlanma dışında bir handikap yok. şu an detayını net hatırlamıyorum ama belli bir süre sonra primlerin siliniyor. eğer sistemden hiç bir zaman yararlanmayacaksan ödemesende olur. ama hükümet bir gün, bağkur borçlarını da vergi borcu gibi zorlaya zorlaya alıcam derse o zaman bi tarafımıza kaçar işte.


  • scudman1  (23.11.19 20:26:59) 
Bu zamana kadar hiç haciz yapılmadı.ama yapılmayacağının garantisi yok.


  • Mistyimage  (23.11.19 21:36:52) 
Şimdi sağlıklı olduğun için gereksiz geliyor, yarın öbür gün ağır, masraflı, kronik bir sağlık sorunun olursa ne yapacaksın? İlaç vs için sgkdan yararlanmak istediğinde karşına ödeyemeyeceğin bir borç çıkacak. En iyi ihtimalle yaşlılık döneminde mutlaka kronik sağlık sorunların olacak ki bunlar gayet masraflı olabiliyor. Sana kim bakacak? Emekli maaşı cücük gibi haklısın da, ölene kadar çalışabilecek durumda olacak mısın? emekli maaşından daha yüksek gelir elde edebilecek misin?


  • mikro patlama  (23.11.19 22:01:29) 
en azindan emeklilik icin odemende fayda var, simdi icin dusunme ama calisamayacsak yasa geldiginde en azindan bir maasin (kus kadar da olsa) bir de yararlanabilecegin saglik guvencen olur. o yuzden odesen iyi edersin


  • exlibris  (23.11.19 22:38:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.