[]

saçma bir soru...

sizce devlet, ilaç-tedavi maliyeti yüksek diye çok önemli bir hastalığı tedavi etmemek için ilgili test sonuçlarını kasıtlı olarak negatif verir mi?

biliyorum, aptalca bir soru çünkü devlet ödemek istemese zaten sigorta kapsamına dahil etmez ama bir yandan da belki ‘sosyal devlet’ ilkesine laf söyletmemek için yapamaz mı?

gerçi devlet emretse bile kutsal yemini olan uzmanlar yapmaz değil mi?

her ne kadar çomaristanda da yaşasak bu kadarı da hayal ürünü değil mi?

 
Yapmazlar. Böyle bir şey gizli kalmaz bir kere.


  • prodeq  (23.11.19 08:47:38) 
o ilacın tedavinin belli bir kotası/sınırı varsa torpilli şahıslara lazım olabilir diye rezerve etmeleri mümkün.
tabi prosedürleri bilmeden ülkedeki genel anlayışa göre tahmin yürütüyorum.

  • n62  (23.11.19 08:54:57) 
Öyle birşey olmaz, yapmazlar.
Memurlar çok profesyonel ya da uzman olduğu için değil, tersine sahtecilik yapıp memuriyetlerini/kariyerlerini yakmamak için yapmazlar. E bir de sahtekarlık yapıp suç işleyecek kadar devletin çıkarlarını düşünmek saflığın da ötesinde birşey.
Hiç kimse öyle bir topun altına girmez.
Olsa olsa sehven/ihmal sonucu/kazara olabilir.
Bu ihtimal biraz daha yüksek çünkü söz konusu ülke Türkiye.
Fakat kasıtlı olacağını düşünmüyorum.
  • yesil basli govel santor  (23.11.19 09:41:29) 
hem teknik olarak hem de pratik olarak mumkun degil.

sonucda parayi odeyen ile testi yapan farkli. testi yapan nereden bilsin o testin hangi hastalik teshisinde kullanicalgini da verileri degistirsin. butun teknisyenlere telkinde bulunmalari lazim "X/Y/Z testlerinde sonuclari negatif gosterin" diye. boyle bir durumda aciga cikardi.

ayrica ayni testi ozel bir hastanede de yaptirabilirsin, iki sonuc farkli cikinca da sonuclarin oynandigi anlasilacak.
  • crucio  (23.11.19 10:19:19) 
Bu tarz genel komplolar günümüz dünyasında imkansız. Teknik zorluğu geçtim, herkesin elinde telefon ve internet var, bir yerden kaçak olur. Her bir hastanede onlarca teknisyeni, biyokimya uzmanı doktoru vs binlerce kişiyi aynı amaç için yalan söylemeleri ve rol yapmaları için ikna etmek gerekiyor. Ayrıca bu test kitleri de maalesef ki yurtdışından alınıyor. Yani ne teknik ne de insani açıdan mümkün değil kişisel ve teknik hatalar dışında.
Bir ara facebookta dolanan bişey vardı. "Kanser diye bir hastalık yok. D vitamini eksikliği var. Kanser denen şey ilaç firmalarının uydurması." Diye:)

  • Trene çelme atan adam  (23.11.19 13:15:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.