[]

Taze kahve içemeyecek miyiz

Thicibodan alıyoruz çektiriyoruz bayat. Kahve dünyasından alıyoruz çektiriyoruz bayat. Eve gelir gelmez bayat. Zaten çektirdikten sonra da kokmuyor hiç. Taze olduğu zaman kokuyor buram buram. İşin garibi bazen saydığım yerden alıyorsun iyi taze çıkıyor, ama son 3 4 haftadır nereye gitsem bana mı denk geliyor bayat içemiyoruz. Aldığım kahve de en fazla 150 gr. Yeni çekilmiş kahve nasıl bayat olur ve bu durum son zamanlarda oluyor. Ne yapalım nerden alalım. İstikrarlı taze kahve çekirdeği olan yer yok mu kolay ulaşılabilir?




 
internetten sipariş üzerine kavuran yerlerden sipariş verin. kahve değirmeni (örneğin delonghi kg 79) alıp kullanacağız zaman kullanıcağınız kadar kahveyi öğütün.


  • inheritance  (22.11.19 21:30:32) 
Bir de burayı dene: www.petracoffee.com

Siparişleri salı/perşembe günleri kargoluyorlar; çünkü siparişe göre kahve kavuruyorlar. Çekirdekleri çok güzel. Vedat Milor onaylı organik Hunkute çekirdekleri bile var.

Ha yine sıkıntı yaşarsan @inheritance+1. Ben kahvemi Petra'dan çekirdek olarak alıyorum, içeceğim zaman öğütüp demliyorum.
  • gzg  (22.11.19 22:11:14) 
biraz sitemkar olacak ama acikcasi bayat kahve filan icmiyorsunuz aslinda.

bu kadar net konusmamin sebebi meslegim bu. su anda pratigini yaptigim is bu.

kahve hassas bir konu, cok fazla yanlis bilinenler var.

kavrulmus cekirdekler tazeligini 1 seneye kadar koruyorlar paketleri icerisinde.

tchibodan aldiginiz ürünler 1-2 günlük oluyor maksimum, paketlerinden cikarilmalarini kastediyorum.

paketleri hava gecirmez, günes ve nem gecirmez, tek tarafli ventil var, türkcesi tipa diyecegim degil. bunun nedeni kavrulmus cekirdegil gaz cikarmasi, bu gaz tek tarafli cikar. üretim sirasinda oksijen degil azotla muhatap olur cekirdekler ve oksijen bariyeri olsuturulur, azot bozulmasini önler.

bu pakette flaw yoksa 1 seneye kadar tazedir. sonrasi icin yine bir sikinti yok aslinda ama garanti kosullari iste.

kisacasi büyük kahve markalarinin paket cekirdek kahveleri (tchibo, jacobs, starbucks etc ) tazedir. magazadan aldiklariniz acik satilanlar 1-2 günlük 5-10 kg lik paketlerden cikarilmislardir ki bu acik durumda minimum 1 hafta tazeliklerini korurlar.

daha kokulu kahve icin her marka icin gecerli popcorn makinesine atin ve 2 dakika kadar isitin, ufak bir kimyasal reaksyon gerceklesir, uzatirsaniz bu süreyi duruma göre yanabilir ya da agir kavrulabilir. 2 dakika sonunda mis gibi kokan kahveler olur ama biraz fazla kavrulmus olur sadece.

kisacasi bayat degil size öyle geliyor.
  • duygusuzromantik  (22.11.19 22:36:13 ~ 22:37:35) 
İnternetten kahve + kahve ogutucu ile daha lezzetli cozum elde edebilirsiniz bence. Tchibo starbucks vs cok kavrulmus geliyor bana, kahhve.com veya kafeingo’dakileri o acidan daha lezzetli buluyorum tavsiye ederim


  • gibicibicis  (23.11.19 10:18:40) 
@gibi

Yine sitemkar olacak ama dunyanin en büyük geyiklerinden biri olan "starbucksin kahveleri cok kavrulmus oluyor" yorumlarinin temeli pek yok.

Soyle ifade edeyim, evet haklisiniz bazi kahveleri cok kavrulmus olur ama bu kahve zaten kavrulmasi gereken kahve. Her kahvenin kavrulma derecesi farkli. Adamlar her ceside gore ne gerekiyorsa onu yapiyorlar.

Dersiniz ki adamlar kavrulmus türleri promote edip satmaya calisiyorlar, olabilir buna lafim yok.
  • duygusuzromantik  (23.11.19 12:03:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.