[]

Beslenme ve protein

Arkadaşlar 2 sorum var.

1) yediğimiz 100 gram etin 30-40 gramı yağ ve protein geri kalanı su.
Gerisi su ise neden et yediğimiz zaman takip eden birkaç saat boyunca inanılmaz susuyoruz 3-4 bardak su içiyoruz. Etin %50 den fazlası su ise neden susuzluğumuzu alacagına tam tersi daha çok susatıyor?

2) 1.82 boy 72 kilo er kişisi olarak salonda spor yapıyorumx kas gelişimi için günlük 110-120 gram protein almam gerek özellikle spor yaptığım günler. Ama besinlerde genel olarak protein çok az, 2 öğün yemekhaneden yiyorum ne kadar protein aldığımı bilmiyorum ama çok azdır. En kolay süt içerek alabilirim ama kazein değil whey öneriliyor. Tahminimce kahvaltı +2 öğün yemekhaneden 15-20 gram protein alıyorsam geri kalan 100 gram açığı nasıl kapatabilirim. Siz nasıl alıyorsunuz, her gün protein tozu içsem bile 1 ölçek 30 gram yine çok büyük protein açığı kalıyor.

 
İlk soru için tahmini cevap,
3/4 u bile su olsa, vücutta işlenmesi için gereken su daha çok olabilir.
Muhteviyatindaki su işlemek için yeterli olacak diye bir şart yok ki.

İkincisi için, bildiğim en performanslı yöntem yumurta akı. Ama tabi pişirme imkanınız var mı bilemiyorum (yurt vs ise)
  • kisa  (22.11.19 18:41:41) 
en kolay süt içerek protein alamazsın

mis markasının lor u var. 3.95 lira 500 gramlık paket. 100 gramında yaklaşık 15 gram protein var.

bu loru tavaya koyup, üzerine biraz yağ ve su , tuz ekleyip pişirip 4 5 yumurta kırıp yiyebilirsin son derece lezzetli oluyor.

ben bir öğünde 500 gramlık paketi bu dediğim şekilde severek bitirebiliyorum. biber eklersen daha da güzel olur.

mis lorda 0 gram yağ ve 0 karbonhidrat var bu arada.

mis lor şok marketlerde var bu arada.
  • hem şişko hem deli  (22.11.19 18:43:04 ~ 18:46:29) 
1: Yağ ve protein sindirilirken termojenik etkisi nedeniyle ısı açığa çıkıyor ve bu da, sen fark etmesen de, ter olarak dışarı çıkıp doğaya karışıyor. Yani yediğin et nedeniyle vücuduna ekstra sıvı girmiyor bilakis sıvı kaybediyorsun. Mesela yüzerken enerji harcarsın ama su gözeneklerini kapattığı için terlemezsin, o zaman da çişin gelir atık enerjiyi o şekilde dışarı atarsın. Termodinamiğin birinci yasası.

2: Protein proteindir; whey de alsan proteindir süt de içsen proteindir, kazein ya da whey fark etmez, kazeinin sindirilmesi daha uzun sürer sadece o kadar başka bir farkı yok. Bitkisel proteinler de işler biraz karışıyor ama hayvansal proteinlerde işler bu şekilde yürüyor. Ucuz yüksek proteinli ve pratik kaynaklar arıyorsan lora yönel.
  • angelus  (22.11.19 18:44:51) 
1) Et yediği için inanılmaz susayan gördüğüm ilk kişi sensin.
2) Et yiyerek kapatabilirsin. Ben günlük yumurta, tavuk, kırmızı et, balık dörtlüsünden en az ikisini kesin yerim.

  • diffarentiationation  (22.11.19 18:51:47) 
'özellikle spor yaptığım günler' ibaresi var sözlerinde. Onun yanlış bilgi olduğunu söylemeye geldim ben.


  • Mirket  (22.11.19 19:05:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.