[]

ssd'den verileri almak

elimde içi dolu bir laptop ssd'si var ve elimdeki laptop'ta bunun soketi yok. başka laptop bulup söküp içine takamam. nasıl erişebilirim ssd'deki dosyalara?




 
sanıyorum ki elinizdeki "laptop ssd'si" dediğiniz parça m.2 sokete sahip. bu durumda gittigidiyor, aliexpres (hatta artık hepsiburada) gibi sitelerde m.2 soketli ssd kılıfları mevcut. bunlardan birine takarak tasınabilir disk gibi usb den bağlayabilirsiniz.

Bunu bulamazsanız yine benzer şekilde m.2 soketli ssd diski sata'ya çeviren kutular var. bu kutu standart bir harddisk büyüklüğünde. bunu da bilgisayarın harddisk yuvasına oturtuyorsunuz. Eğer bilgisayarda bunu takabileceğiniz (ikinci bir) harddisk yuvası bulunmuyorsa -ki genellikle ikinci bir yer olmaz- bu durumda da iki yöntem var. birincisi standart 2,5" harddisk boyutlarına getirdiğiniz diski, biraz önce bahsettiğim sitelerde satılan boş harici harddisk kutularına koyup usb ile bağlayabilirsiniz. ikinci yöntem yine aynı şekilde olup kutusuz olarak satılan sata usb çeviricileri kullanmak, 3. yöntem ise ssd yi caddy denen kızaklarla dvd yuvasına oturtmak. Aklıma gelenler bunlar. Bunlar için de seçtiğin yönteme göre 30-100 tl arası bir masrat etmen gerekebilir.

Eğer ki burada bahsi geçen disk standart sata disk ise bir üst paragrafta söylediğim yöntemler iş görecektir.
  • seen sea  (22.11.19 15:12:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.