[]

Yurt dışı Amazon'dan alışveriş

Almak istediğim bir ürün yurt dışında indirime girmiş. Buradaki fiyatı 3500 olan bir ürünün yurt dışındaki satış fiyatı 2000. Oradan 2000'e alsam bana vergiler filan toplam maliyeti ne olur? Ürünün bana ulaşmama riski nedir?




 
adresini yazıp son ödeme aşamasına geldiğinde sana toplam ücreti çıkarıyor(kargo+gümrük vb.). eğer satıcı amazon ise gümrük vergisi falanda dahil edip son fiyatı söylüyor sana. bu tutarda bişey almadım ama satıcı amazon ise bi sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.


  • contavolta  (22.11.19 11:27:35) 
cok daha pahaliya malolacak ne yazik ki :( cunku paketleme ve kargo ucreti, ustune bir de vergisi binecek... az once 60 euro olan bir urun icin sepette tum bunlar ile 150 euro oldu alacagim urun ve trden almak zorundayim


  • sweetoffice  (22.11.19 11:35:18) 
bazı ürünlerde daha ucuza geliyor.
amazon'da ürün satış sayfasına gelince türkiyeye gümrük ve kargo extra masrafuı yazar. ona göre hesabını yaparsın.
gümrüğe takılma yada sana gelmeme ihtimali yok.
gümrükten amazon kendi adına geçiriyor. sana yurtiçi yada mng kargoyla kapına teslim ediyor.
8-10 defa sorunsuz abd amazon alışverişi yaptım
  • aslindasorunumpsikolojik  (22.11.19 12:42:38) 
Glocalzone uygulaması indirip gelen birine komisyonla vetirtebilirsiniz.


  • kaset  (23.11.19 01:52:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.