[]

Cs go oynarken çok kasan Msi laptop

Arkadaşlar bu laptop bana kafayı yedirtecek. Çok güçlü olduğunu düşündüğüm, öyle olduğuna inanmak istediğim laptopta cs oynarken acayip kasıyor. Şaka yapmıyorum bazen saniyede 10 fps falan alıyorum herhalde, bırakın 200 300 fps leri. Bir video çektim de yüklemeye de üşendim, kasıyor işte.

Dragon center diye bir uygulaması var msi nin, orada bilgisayara kablo takılıyken sport performansı seçiyorum oyuna girmeden, fanları da açıyorum en güçlüde, yok hep kasıyor.

gtx 1060
i7 7700 hq 2.8 ghz
16 gb ram
full hd 60 hz ekran

ben ne yapayım, nereleri kontrol edeyim de bu böyle olmasın?
bir de daha önceden de gta oynarken çok kötü oluyordu ekran, bu laptopta bir de dahili intel ekran kartı var galiba. acaba nvidia harici kart yerine salak gibi onu kullanmayı mı çalışıyor ne yapıyor anlamadım ki.
lütfen aklınıza gelebilecek her şeyi yazın çözeyim sorunu. 40 yılın başı bir oyun oynayayım diyorum o da zehir zıkkım oluyor.

teşekkürler

 
İlk nvidia denetim masasına girin(şu gri nvidia experience değil) ordan ayarlar falan olacak csgoyu seçip seçimi otomatik yerine nvidia'ya getirin.
İkinci seçenek internette aratıp en iyi.performans veren drivere bakın. En yeni driver en iyi performans demek olmuyor genelde.
Üçüncü seçenek de gpu'yu kullanan bir program var(kriptopara madencisi falan olabilir temiz bir format çözer)
Bir bakın bakalım
  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (22.11.19 02:39:02) 
ilk olarak o ayarlara gittim ama cs go yok. steam in de birkaç tane farklı uygulaması çıktı, onların hepsini nvidia mı yapmak gerekir? Ya da başka bir şeyi?

format atmam pek mümkün değil şu anda, öyle bir yazılım varsa formatsız bulup temizleme yolu var mıdır?
  • senolll  (22.11.19 03:18:51) 
Kartınız güçlü daha gideri var.

Milletin efendisi olmaya gelen adam' ın açıklamasını biraz genişleteyim. Sağ alt köşedeki Nvidia simgesine sağ tıklayıp Nvidia Denetim Merkezi' ni seçin ve açılan ekranda sol taraftan 3D Ayarlarının Yönetilmesi diyin ve Program Ayarları sekmesini seçin ve gelen listede eğer oyununuzun simgesi yoksa ekle ve göz at diyin. Sonra Program Files(x86) veya Program Files' dan Steam/Common/Steamapps klasöründen oyununuzun klasörüne girin ve oyunun exe dosyasını seçin ve tamam diyin veya buralara gelmeden Nvidia Denetim Merkezi'nde genel ayarlardan tüm programlar için de Nvdia' yı seçebilirsiniz.

Oyunların hangi kartı kullandığını görmek için de oyunların kısayoluna sağ tıklayınca grafik işlemciyle çalıştır dediğinizde gelen kart listesinde hangi kartın yanında varsayılan yazıyorsa o kullanılıyordur. Steam oyunları için Steam Program Files klasöründen yapmak gerekiyor bu işlemi.

Belki termal macunu değiştirme zamanı gelmiştir. Diğer oyunlarda da yaşıyorsanız bu sorunu ve ısı probleminiz varsa termal macunu değiştirmeniz gerekebilir. Ama bu ihtimali en son düşünmek gerek.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (22.11.19 03:49:54) 
yeni nvidia sürücülerde intele bırakma gibi bi durum yok genelde yav. öyle bir şey geçtiğimiz karanlık dönemlerde vardı ama artık çözüldü diye biliyorum.

bence sürücüyü güncelleyin, nvidia experience kurun. orada experience içinden oyun ayarları yapılıyor ayarları ordan yapıp yine o uygulamadan oyunu başlatın.

diğer oyunlarda ne yapıyor pc?
  • ayin yazari  (22.11.19 08:15:14 ~ 08:15:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.