[]

Avrupa Ülkerinde Çalışmak İstiyorum

Pre-İntermadiate seviyesinde ingilizcem var ama hiç mesleğim ve tecrübem yok. Açıköğretim işletim lisans birdim, vasıfsızım diyebilirim. Corel Video Studio, Ofice Programları, Scribus, biraz da Adobe Photoshop falan biliyorum ama bunlarla iş bulmam zor sanırım. Amacım dönemsel gitmek değil. Gittiğim ülkede uzun yıllar çalışmak, vatandaşlık alıp dönmemek. Biraz da buradaki çevresel ve ailesel faktörlerin, ülkenin durumunun etkisi var. Pizzacılık, inşaatçılık, şoförlük vs. falan pek fark etmez. Geçinecek kadar kazansam yeter benim için. Ama nasıl yol izlemeliyim bilemedim. Google’da arayınca danışmanlık şirketleri hep reklam ilanı vermiş onlar çıkıyor. Ekşideki başlıklarına bakınca dolandırıcı uzak durun gibi şeyler çıkıyor. En iyi nasıl bulunur?




 
Diğer taraftan düşünün. Bir ülke sizi neden sınırları içerisine alsın? Bu profil ile gitmeniz zor.

Turist olarak gidip, kaçak kalıp (ya da vize bitene kadar) birisiyle evlenmeniz ya da ilgili ülkede, devletin koyduğu minimum şartları sağlayan bir işverenin sizi sponsor etmesi gerek.

E tabi kaç paranız var bu da önemli bir noktada. Bana soranlara, yanlış anlasın ya da anlamasın benim için önemli değil, direkt "kaç paran var" diye soruyorum.
  • fxinturevi  (22.11.19 00:24:08) 
is, egitim veya evlilik vasitasiyla goculebilir. danismanlik firmalarinin bunu degisterecek bir durumu yok. 60larda almanci aliyorlardi ama su an oyle bir sey yok, ya gidecegin ulke vatandasiyla evleneceksin veya gidecegin ulkede bir firma seni ise alacak (yani isi gitmeden once bulacaksin).


meslegin yoksa herhangi bir sekilde is bulup gitmen sozkonusu degil. tek care marmaris'te falan evlenecek yasli turist bulmak, duymussundur zaten.
  • hot potato  (22.11.19 00:28:25 ~ 00:28:49) 
belli bir vasfın yoksa ve biraz paran varsa en kolay kalınabilen yer karadağ, fakat orada da iş imkanları çok sınırlı. amerika'ya gidebilirsen bir şekilde kaçak idare edersin, yüzbinlerce insan var orada öyle yaşayan ama işte ilk gidişte vize alma meselesi var tabii. kafana koyduysan bir yol bulursun, kurcalamaya devam et.


  • bezgin adam  (22.11.19 00:33:34) 
Yas kac? 2020 ilk aylarinda yururluge girecek olan Almanya´nin gocmenlerle ilgili yasa degisikliklerine bakin. Türkce kaynak var. Youtube videolari cekenler oldu hatta bu konuda.

Bir isi ogrenmek icin vize alabiliyorsunuz. O isi ogrenirken biraz para da kazaniyorsunuz. Sonra oturum almak, kalmak kolay. Zaten aranan mesleklerde egitim yapacaksaniz kolay cikar vize.

Almanca B1 ya da B2 istenir. Insaatta calismak icin Almanya´da, Avusturya´da egitim almaniz gerek.
  • buf-e kür  (22.11.19 00:34:17 ~ 00:34:34) 
@BUf-e kür 91’lyim hocam. Almancam hiç yok maalesef.


  • wertyu  (22.11.19 00:37:40 ~ 00:42:48) 
eger vasifli eleman degilsen, turkiyedeyken basvurup calisma izni alamazsin. bu calisma izinlerinin verilme sebebi, ihtiyaci ic piyasadan karsilayamamalari. yani sirket diyor ki, "benim x,y,z ozelliklerine sahip muhendise ihtiyacim var ve bunu ic piyasadan bulamiyorum, TR'den wertyu'yu buldum, ona calisma izni verin". simdi bunu pizzaci, sofor, amele icin vs diyemeyeceklerine gore o is yalan. dolayisiyla baska yollarla oturum hakki alip sonradan calisma iznine basvurman lazim. is olmadan oturum almanin yollari da belli, egitim amacli gelip gecici oturum izni alabilirsin. yuksek lisansn yapanlarin genelde part-time calisma izinleri olur ve mezuniyet sonrasi belirli bir sure is arama haklari olur. yuksek lisans soz konusu degilse, evlilik yolu ile veye iltica yolu ile oturum alabilirsin. bir de en son yol, kacak gelmek var. artik hangisi sana mantikli geliyorsa o yolda ilerleyeceksin. bosuna danismanlik firmalari ile ugrasip oara harcama.


  • crucio  (22.11.19 02:13:14) 
avrupa sizin icin su an hayal. green card cekilisi en büyük sansiniz.


  • duygusuzromantik  (22.11.19 03:01:29) 
91 dogumluysaniz vasifsiz olarak is aramak zor Bati ve Orta Avrupa´da. Daha genc arkadaslar Almanya`nin "Yeni Goc Yasasi"ni arastirsinlar. Mavi yakali egitimi verilecek, egitim bittiginde de oturum imkani var.


  • buf-e kür  (22.11.19 18:45:59) 
portfolyo var mı ps, corel ile ilgili yoksa sadece biliyor musun bundan mı ibaret?
alabilirsen turist vizesi yoksa meriçten karşıya geçip türkün yanında kaçak çalışmaktan başka tek alternatif almancı biriyle evlenmen ki o da zor bürokrasisi falan dert. belki belki okuycam ben ya dersen biraz da paran varsa olabilir başka alternatif gelmiyor aklıma.

  • denek hayatım  (22.11.19 22:26:11) 
EVS’i araştırabilirsin.


  • isilisilisil  (22.11.19 23:15:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.