[]

Amazon alışverisi yardım

Yurttaşlar, Romalılar

Ben bir online alışveriş cahiliyim. Ek olarak vergidir, gümrüktür ondan da hiç anlamam. Oğlana bir scooter alacağız. Türkiye'de en aşağı 1200 tl. Amazon'da üreticinin satış kanalında indirimde 69 dolar. Biz bunu peşinde dolaşmadan, gümrüğe takılmadan, kapıdan teslim şekilde nasıl alabiliriz? AmazonGlobal seçeneğini seçmem yeterli oluyor mu?

Amazon.com'da son satış ekranı şu şekilde:

Order Summary
Items: TRY 425,05
Shipping & handling: TRY 462,09
Total before tax: TRY 887,14
Estimated tax to be collected: TRY 0,00
Import Fees Deposit: TRY 177,45
Order total: TRY 1.064,59


Amazon.de'de şu şekide:

Sipariş Özeti
Ürünler : EUR 56,59
Posta ve Paketleme Ücreti: EUR 36,71
İthalat Ücreti Depozitosu: EUR 16,79
(Sipariş Toplamı: EUR 110,09)

Ödeme Toplamı: TRY 741,74

Amazon.de'den bu şekilde alırsam gümrüksüz, zahmetsiz şekilde bize ulaşır mı?

Ek soru: Black Friday'ı beklesem daha indirimli alır mıyım?

Ekin eki: Alamanyalardan, evropalardan, amerikanyalardan gelirken getirmek isteyen olursa üzerine komisyonla birlikte almak isterim. Teşekkürler.

 
try çevirmeden eur olarak ödeyin.teknolojik bir alet ise indirime girebilir ama kesin değil yani tabiki.amazon üzerinden aldığınız her ürün sıkıntısız elinize ulaşır, komisyon ile getirmekten çok daha mantıklıdır.


  • valkin rockefeller  (21.11.19 18:14:09) 
amazon.com 'dan 8-10 defa ürün aldım.
öncelikle finansbankda USD hesap açıp, finansbank kredi kartına USD hesap dökümü açabiliyorsunuz. amazon.com 'a bu kredi kartı ile doğrudan USD ödeyip, ay sonunda kredi kartı borcununuda USD olarak yatırıyorsunuz.
eğer normal TL kredi kartıyla ödeme yaparsanız yaklaşık %3 kur farkından zarar ediyorsunuz. sürekli amazon.com 'dan alacaksanız USD kredi kartı edinin.

amazon.com 'dan ürün almak gittigidiyor'dan almaktan daha kolay.
gümrüğe takılma ihtimali yok. gümrükten zaten amazon kendi adına geçirip ürünü kapınıza teslim ediyor. kapınıza getiren firma bende bazen yurtiçi bazen mng kargo.
ama dikkat edeceğiniz nokta "fullfilment by amazon" olması. yani kargoya veren amazon olacak. eğer amazon değilse başka bir firmanın ürünü gümrükten geçerken uğraşabilirsiniz. zaten kargoya veren amazon değilse genelde türkiye'ye gönderim seçeneğide olmuyor

ben türkiyede 1200 tl'ye satılan deney setini 800 tl'ye aldım.
amazon.com üstünden doğrudan alışverişin yaygınlaşması lazımki bizim vampir esnafın burnu sürtsün biraz daha.

ayrıca amazon.com üstünde ana sayfada ürün listesinde "ships to turkey" ibaresi varsa o ürün türkiyeye doğrudna gelebiliyor demek.
  • aslindasorunumpsikolojik  (21.11.19 18:25:07) 
aslındasorunumpsikolojik e ek olarak, yapıkredi müşterisiyseniz alışverişten sonra yapıkrediyi arayıp bu işlemden bahsederseniz kur farkından dolayı uğrayacağınız zararı banka karşılıyor haberiniz olsun.


  • cedric tweedledee  (21.11.19 20:39:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.