[]

Wifi telefonda hızlı pc'de yavaş!!

Merhabalar
Aynı wifi hattına cep telefonu ile bağlanıp 20 mbps hız alırken pc ile bağlanınca 2-3 mbps falan ancak alıyorum. Bilgisayarda torrent vs hiçbir şey çalışmıyor. Bunun sebebi ne olabilir günlerdir kurtulamadım bu sorundan. Fikri olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen.



 
bilgisayarının wifi adaptörü sıkıntılı olabilir, sürücüsü sıkıntılı olabilir, geri planda update yapıyordur. windows update gerçekten berbat kasıyor bilgisayarı eğer windows kullanıyorsan.


  • reanarchy  (20.11.19 17:24:12) 
Tarayıcıda VPN eklentisi varsa açık kalmış olabilir, başıma geldi.

PC eski ise wi-fi alıcısı yavaştır.
  • John Bloor  (20.11.19 17:24:46) 
Maalesef sorun bu sayılanlar değil sanırım çünkü bazen kız arkadaşım film seyretmeye gelirken kendi bilgisayarını getiriyor (Apple baya yeni bir model) ama onda da aynı sıkıntı oluyor. Çıldırtan bir sorun haline geliyor bi yerden sonra


  • se se ge  (20.11.19 17:29:41) 
evde duran packard-bell marka laptopta bir benzerini yaşıyorum. ayarları nasıl değiştirirsem değiştireyim, laptop'ı pille çalıştırdığımız zaman internet çok çok yavaş oluyor. elektriğe bağlayınca canavar gibi oluyor. aynı problem macbook pro'mda yok mesela.

bu yüzden önerim elektriğe bağlayın.
  • co2s2  (20.11.19 18:05:43) 
Telefondan ne kadar alıyorsunuz hız, bilgisayardan ne kadar?


  • synthetic a priori  (20.11.19 18:26:24) 
Bilgisayarın wifi adaptörü sıkıntılı olabilir +1

ISS'nin verdiği modem aşırı dandik olabilir. Hatta en büyük ihtimal bu olabilir. Bende de bir tane var o lanet olasıcalardan. Modemin kanal ayarlarını düşürebilirsiniz. Düşük kanalları seçerseniz bağlantı kalitesi artar, yüksek kanalları seçerseniz hız artar. Ama bir süre sonra yine ayar yapmanız gerekir.

Modemi elektronik cihazlardan uzakta bir yere koyun ki bu cihazların yaydığı dalgalar wifi sinyal kalitesini bozmasın. Mümkünse modemi etrafı açık bir yere koyun, dolap içine falan koymayın.

Ama bunlar geçici çözümler. En iyisi siz bir tane wifi sinyal güçlendirici alın ve bu soruna elveda diyin. Çünkü ben de aynı şeyi yaptım ve bilgisayarın başında sövmediğim bir an olmazken internetin keyfini çıkarıyorum artık. Eğer almayı düşünürseniz ethernet girişi de olan güçlendiricilerden alın ki bilgisayarınıza modem gibi bağlayın. Ben şunu almıştım, 1 ay falan olmamıştır belki indirimlerde 150 TL falan oluyor. Son derece de memnunum.
www.hepsiburada.com
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (20.11.19 18:38:09) 
ethernet kablosu varsa bir de onla deneyin.


  • curious mind  (20.11.19 18:40:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.