[]

vergi rekortmenleri

şu listeye göre vergi veren biri yıllık ne kadar kazanıyordur? bir de bu listede kimler oluyor? yani rahmi koç'un kendi kazancıdır değil mi? yani holding üzerinde olan hakkı ile kazandığı değildir. tam ifade edemedim sanırım :/

i.sozcu.com.tr


 
bu vergiyi de oluşturan tutar, rahmi bey'in koç holding'deki hisselerinden kazandığı kâr payları.


  • kibritsuyu  (20.11.19 17:22:11) 
Orada yazan isimlerin kişisel kazançlarından alınan vergi.

Yani Rahmi KOÇ'un Koç holding hariç başka yerlerden de gelirleri olabilir, diğerlerinin de tabi ki.

Bu vergi kazancın ortalama %20'si olsa kazancın tamamını hesapla.
  • John Bloor  (20.11.19 17:27:50) 
sözcü'den değil de gelir idaresi'nin sitesinden bakarsanız ne kazancı olduğu yanlarında yazıyor.

www.gib.gov.tr

rahmi koç için menkul sermaye iradı. yani kâr payı geliri diyor.

mesela "KENDİNE AİT VEYA KİRALANAN GAYRİMENKULLERİN KİRAYA VERİLMESİ VEYA LEASİNGİ" yazanlar var. bunların tamamı kira geliri.hani mart'ta kira geliri beyannamesi soruyorsunuz ya, onlar işte.
  • kibritsuyu  (20.11.19 18:32:18 ~ 18:38:00) 
o zaman 10 milyon vergi veren 50 milyon kazanmış oluyor değil mi?

acun 6 milyon vergi vermiş bu nasıl oluyor? sanırım asıl vergiyi kanalla kurumlar vergisi olarak veriyordur değil mi?
  • black mamba  (20.11.19 18:39:20) 
kazancın %20'si değil. gelir vergisi bu, dilimli tarife. hani ücretliler de üst dilime giriyor ya, bunlar da aynen öyle. rekortmenler herhalde en üst dilimden (%35) vergi ödüyorlardır.

acun'un faaliyeti sunuculuk yazıyor. tv kanalı kendi kazandığını ayrıca kurumlar vergisinde beyan ediyordur. bu muhtemelen kanaldan tamamen bağımsız olarak, kendi sunuculuk vs. faaliyeti için kendi şahıs veya serbest meslek işletmesinden kazandığı para.

www.gib.gov.tr

şuradan yıllara göre inceleyin, ilginç isimler var. mesela acun neredeyse her sene listeye girmiş. önceki yıllarda acun'dan başka sahne işi yapan bir de cem yılmaz girmiş. 2012'ye gittiğimizde bir de aysel gürsaçer'i (seda sayan) görüyoruz sanatçı olarak.

10 yıldır şu listeye girmiş sanatçı tayfasından 3 kişi var. acun ılıcalı, cem yılmaz, seda sayan.

bölüm başına yüzbinler kazanan diriliş ertuğrul'lar, koca stadyumları dolduran, bir sahneden yüzbinler alan meşhur meşhur şarkıcılar falan hiçbiri yok.
  • kibritsuyu  (20.11.19 18:52:25 ~ 18:56:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.