Selam. Hangi kapak tam olarak? Bazi bilgisayarlarda altta servis kapagi oluyor, oralara ulasim hem basit olur 1-2 vidayla, hem garantiyi bozmaz. Benim zbook’ta vida bile yok mesela, hard disk dahil degistirilebiliyor.
Fabrika cikisi bilgisayarin servis kapaginin vidalari acilmayacak derecede sikisma yapmaz. Anormal bir durum var. ya alt kasayi sokmeye calisip sokemediniz, ya da uygun olmayan tornavida ile acmaya calistiniz. Bu durumlarda servisin dahil olmak istememesi cok normal. Adamlar bilmiyor ki ayni muamele islemciye, anakarta yapilmadi. ben teknik servisinde calistim bi muddet, gordugumuz seyleri anlatsam yarisina kimse inanmaz. Amcanin biri mesela dijital kamerayi komple sokmus, objektifi falan dahil, pazar posetine toplayip gelmis servise. “Gozle gorulur bir sey var mi diye bakayim dedim” diyo. Bu cihaza akli basinda hicbir servis dokunmaz bile. O yuzden servislerin belli kurallari vardir, acilmamasi gereken yer acildiysa beya acilmaya calisildiysa sikinti. Nizami sekilde yapildiysa ve sorun olan bolgeyi etkilemiyorsa, misal siz nizami sekilde ram degistirdiniz fakat bi sure sonra bilgisayarin ekraninda olu pikse cikti, bu isleme bisey demeyebilirler.
Ama isinma problemi olan bilgisayarda, servis kapagindan ulasilabilecegini sanmadigim termal macuna ulasmaya calisilip bi de vidalarin agzi bozulduysa servisin onu reddetmememis abes olurdu.
0