[]

DELL Laptop Arka Kapağının Açılmasının Garantiyi İptal Etmesi

Merhaba,

Garantisi devam eden DELL 7577 bilgisayarımı ısınma problemi sebebiyle garantiye verdim.
Türkiye'de DELL Koçsistem ile anlaşmış bu iş için, Koçsistem de bana bilgisayarın kapağının açılması sebebiyle garantimin iptal olduğunu ve bu heatsink değişikliği yapabileceklerini ancak 600TL ödemem gerektiğini belirtti.

Bana kimse bilgisayarın kapağının açılmasının garantiyi bitireceğini belirtmedi? Bu konuyu ilk kez bilgisayarı servise verdiğimde Koçsistem'den duymuş oldum? Bilgisayara herhangi bir olumsuz müdahalem de yok. Isınma problemi sebebiyle termal macunu değiştireyim diye açmak istedim ama vidalar felaket sıkıştığı için açamadım ben de servise verdim ve böyle saçma sapan bir yanıt aldım.

Bu durumda tüketici mahkemesi hakkımı korur mu? Bir bilginiz var mıdır? Benzer deneyim yaşayan oldu mu acaba?

Tüketici mahkemesi konusunda deneyimi olan varsa yönlendirmesi çok makbul geçer.

Teşekkür ederim

 
Açmadan önce arayıp sorsaydınız keşke. Ben asusu 2 kere aradım farklı kişilerden teyit almak için. Ram ve harddisk dışındaki yani küçük kapağın altında olmayan herhangi bir işlem garantiyi bozuyor.


  • bahoho  (20.11.19 11:52:48) 
Hakem heyetine verin, yardımcı olacaklardır. Bilgisayarın arka kapağının açılmış olması garantiyi bozamaz. Kafalarına göre şunu yapmışsınız garanti gitmiş diyemezler.


  • synthetic a priori  (20.11.19 11:55:01) 
bizzat dell ile konuşup ram eklemenin garantiyi bozmadığı konusunda teyit almıştım. misal benim E5570'de küçük kapak falan yok. komple tek kapak var. bence bu biraz kocsistem'in işgüzarlığı gibi geliyor bana. direkt dell'i arayıp sorun derim.


  • delidir yakalayin  (20.11.19 11:58:21) 
Yalan söylüyorlar. Dell bilgisayarım var. Arka kapağını açıp bazı parçaları kendiniz takmanıza izin veriyorlar. Zaten kolay açılsın diye tek vidalı kapak yapmışlar. M2 slotu ya da ekstra memory slotu olan bilgisayara takviye parça aldığımızda servise vermek diye bir şey yok.


  • synesthesia  (20.11.19 12:41:18) 
ram-harddisk değiştirmek için veya fanı temizlemek için küçük ayrı kapağı olanlardansa bilemem ama full altı çıkanları genelde açınca garanti dışı sayıyorlar. Ben de Asus laptopum için sormuştum, garanti dışı kalır dediler yine de yaptım onlara vermektense.

Bu arada kapağı açınca değil de, genelde açıldığının anlanması için çıkabilen bazı parçaların üstünde etiket oluyor onlar çıkarsa iptal oluyor. "warranty void if removed" gibi şeyler yazıyorlar zaten. Sizde kapak sıkıştığı için anlamış oldular tabii. Bir de laptopa hiç termal macun yapmadım ama, sonuçta çok da basit değildir milletin kurcalayıp bozmasını sonra garantiye vermesini istemiyorlar işte. Onlar da o açıdan haklı.

Bir sonuç çıksa da çıkmasa da hakem heyetine verin, artık e-devletten de oluyor sanırım. En azından neye dayandırdıklarını görürüz. Bedava tamir gibi bir sonuç da çıkabilir. (ben daha önce 3 kere servise giden kameramın parasını geri aldım hakem heyeti sayesinde)
  • nhk ni youkosu  (20.11.19 13:36:16 ~ 13:38:28) 
yeni yönetmeliğe göre notebook'larda kapağın açılması garantiyi bozmuyor diye biliyorum ben de. hakem heyeti çözer gibi işi.


  • ayin yazari  (20.11.19 13:45:24) 
Dell xps 13 modelini actim bir kac defa garanti kapsaminda islem yapildi. Koc sistemde.

Urunden urune farklilik olabilir mi ?
  • kaiserr76  (20.11.19 19:06:42) 
Selam. Hangi kapak tam olarak? Bazi bilgisayarlarda altta servis kapagi oluyor, oralara ulasim hem basit olur 1-2 vidayla, hem garantiyi bozmaz. Benim zbook’ta vida bile yok mesela, hard disk dahil degistirilebiliyor.

Fabrika cikisi bilgisayarin servis kapaginin vidalari acilmayacak derecede sikisma yapmaz. Anormal bir durum var. ya alt kasayi sokmeye calisip sokemediniz, ya da uygun olmayan tornavida ile acmaya calistiniz. Bu durumlarda servisin dahil olmak istememesi cok normal. Adamlar bilmiyor ki ayni muamele islemciye, anakarta yapilmadi. ben teknik servisinde calistim bi muddet, gordugumuz seyleri anlatsam yarisina kimse inanmaz. Amcanin biri mesela dijital kamerayi komple sokmus, objektifi falan dahil, pazar posetine toplayip gelmis servise. “Gozle gorulur bir sey var mi diye bakayim dedim” diyo. Bu cihaza akli basinda hicbir servis dokunmaz bile. O yuzden servislerin belli kurallari vardir, acilmamasi gereken yer acildiysa beya acilmaya calisildiysa sikinti. Nizami sekilde yapildiysa ve sorun olan bolgeyi etkilemiyorsa, misal siz nizami sekilde ram degistirdiniz fakat bi sure sonra bilgisayarin ekraninda olu pikse cikti, bu isleme bisey demeyebilirler.

Ama isinma problemi olan bilgisayarda, servis kapagindan ulasilabilecegini sanmadigim termal macuna ulasmaya calisilip bi de vidalarin agzi bozulduysa servisin onu reddetmememis abes olurdu.
  • icim urperiyor  (21.11.19 02:15:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.