[]

Bağırsaktaki yararlı bakteriyi nasıl artırabiliriz?

Muhtemelen probiyotik, fermente gıdalar cevabı gelecek fakat sizden gelen cevapları bekliyorum ve birkaç konuya açıklık getirilmesini istiyorum.

- Market yoğurtlarının "hiçbiri" faydalı değil mi? Sadece protein ve yağ değeri mi var? Probiyotik değeri sıfır mı?
- Aynı soru markette satılan turşular için de geçerli. Hiç yararını görmüyor muyuz?
- Marketlerde bulunan kefir ve probiyotik yoğurtlar faydalı mıdır?

 
ev turşusu yapın kefir için kendiniz yoğurt mayalayın. migrosun sütlerinden çok güzel yağ çıkıyor çok da güzel yoğurt oluyor.


  • turbo sadık  (19.11.19 22:47:32) 
turşu suyu yüzünden midemdeki helikobakter pilori azmıştı tavsiye etmiyorum, kefir + yoğurt yeterli bence.


  • nahtoderfahrung  (19.11.19 22:52:14) 
Marketteki yoğurtlar nerdeyse saf bir iki bakteriden oluşuyor. Yoğurt mayası bakterisi.

Ev yapımı köy sütü ile vs yaparken yüzlerce tür bakteri geliyor sütte, o yüzden tadı kıvamı farklı.

Bana sorarsanız eğer, meyve sebze ağırlıklı, lifli gıda ağırlıklı beslenme sizi daha sağlıklı yapacaktır. İşte meyve, ıspanak, kabak vs
Etin yerine değik tabi ki, et de çok gerekli, meseşa pilav yeribe salata, makarna yerine ıspanak yemeği gibi
  • masseter  (19.11.19 22:53:13 ~ 22:55:04) 
yemeyi değil tersini, yememeyi düşünelim: kızartma, kola, rafineşeker'i azaltmak azaltarak bitirmek. hele kızartma oy oy oy.


  • inekadam  (20.11.19 00:22:57) 
Abartmadan yemek lazım. Geçen pulitzer ödüllü araştırmacıyı dinlerken kefirin ve yoğurdun fazlasının baya zararlı olduğunu günde 1 kaşık yoğurt yettiğini söylemişti.


  • bahoho  (20.11.19 00:56:35) 
Enterogermina ya da reflor,maflor kullan


  • mc limon  (20.11.19 01:24:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.